Luister
muziek
29 juni 2022 - 13:00
Deel dit artikel:

Zilver en brons voor rijdsters RV Olympia bij NK roldansen

MIERLO - Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 juni vonden in Nieuwegein de Nederlandse Kampioenschappen Roldansen & Vrijrijden in het Kunstrolschaatsen plaats. Voor de allerjongste deelnemers was er de Talent Cup. Na een jaar hard trainen was dit voor de wedstrijdleden in de A-klasse het moment om te laten zien wat ze kunnen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

NK Roldansen
Het roldansen bestaat uit een combinatie van verplichte en vrije dansen. Belangrijk bij het dansen zijn de verschillende passen die met een uiterste precisie uitgevoerd moeten worden.

Bij de senioren was het Yvon Swinkels die een prachtige tweede plaats behaalde met haar Style en Vrije Dans. Hiermee plaatste ze zich voor het Europese Kampioenschappen in Spanje en de Europa Cup in Bergen op Zoom die later dit jaar plaatsvinden. Bij de Tots (7-9 jarigen) behaalde de in Mierlo woonachtige Lina El Azouzi in een sterk deelnemersveld een mooie derde plaats.

In de klasse Cadet reed Suus Muller haar eerste NK en behaalde een mooie 5de plaats. Mila van de Pas liet na een blessure zien weer op de weg terug te zijn en werd 7de.

In de klasse Espoir belandde Zoë Geerts net naast het podium op de 4de plek. Na een succesvolle trainingsperiode in Italië heeft ze weer flinke stappen gemaakt. Ook Nine Buster heeft zichzelf sterk ontwikkeld met het roldansen en werd 5de , Suus Joosten werd in haar eerste jaar in deze klasse 9de.

In de klasse Mini behaalde debutante Willemijn Vogels op haar eerste NK een 6de plaats, Sofie Voorthuis werd 8ste en Emiley Cai 9de.

In de jongste leeftijdscategorie Tots waren er naast Lina el Azouzi nog 5 jonge rijdsters van RV Olympia die deelnamen aan het NK Roldansen: Liz van Eijk (7), Olivia van Vuure (8), Daniek Koningen (10), Lisa Font Freide (11) en Bella Zegers (12).

In totaal deden er 15 rijdsters van RV Olympia mee aan het NK Roldansen, voor een aantal was dit hun eerste NK. Iedereen heeft mooie verplichte en vrije dansen laten zien.

NK Vrijrijden
Het vrijrijden is een vorm van kunstrolschaatsen waarbij sprongen en pirouettes samen met passen en bewegingen gereden worden op het karakter van de muziek. Naarmate de deelneemster meer ervaring hebben worden de sprongen en combinaties van elementen steeds uitdagender.

Bij het vrijrijden werden op het NK geen podiumplaatsen behaald. Nine Buster werd 5de in de klasse Espoir en Sofie Voorthuis 7de in de klasse Mini. Beiden hebben bij dit NK laten zien dat ze zich weer goed ontwikkeld hebben.

In de jongste leeftijdscategorie Tots waren er maar liefst 7 rijdsters van RV Olympia die deelnamen aan het NK Vrijrijden: Lina el Azouzi (4), Daniek Koningen (5), Liz van Eijk (6), Vayenne Mollemans (7), Olivia van Vuure (8), Bella Zegers (9) en Féline Koevoets (10). Ze hebben ervan genoten hun küren te laten zien.

Talentcup
Bij de Talentcup, georganiseerd voor de jongste leden geboren tussen 2013-2015, behaalde Yvaine Meulenkamp een prachtige tweede plaats bij het vrijrijden in de klasse Rolrinckel. In de klasse Pupil lieten Quirine de Ruijter (5), Lisa Font Freide (6) en Waris Heijthuizen (7) zien dat ze het afgelopen jaar heel veel geleerd hebben.

Bij het roldansen in de klasse Pupil deden mee: Vayenne Mollemans (10), Yvaine Meulenkamp (12) en Quirine de Ruijter (13)

Komen kijken?
Nieuwegein is natuurlijk niet om de hoek, daarom krijgen alle leden aanstaande zaterdag 2 juli de kans om hun dansen en küren ook dichter bij huis te laten zien tijdens de clubkampioenschappen. Van 09.00 – 18.00 is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen in Sporthal de Weijer in Mierlo. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug