Luister
Live
16 februari 2022 - 09:30
Deel dit artikel:

Genomineerden voor het sportgala stellen zich voor: Frank Dirks

GELDROP-MIERLO - De genomineerde voor het Sportgala Geldrop-Mierlo 2021 zijn bekend. Stemmen kan nog tot 20 maart via de website van Leef Geldrop-Mierlo. Wij van Geldrop-Mierlo24 vinden het belangrijk dat jullie weten op wie je kunt stemmen en waarom. Daarom gaan wij de komende tijd de genomineerden aan jullie voorstellen. Onderstaand de derde genomineerde die zich aan jullie voorstelt. Dit keer Frank Dirks van vv Geldrop, genomineerd voor de innovatieprijs.

Frank Dirks, coördinator van de onderbouw afdeling van VV Geldrop, lanceerde medio augustus een handboek voor beginnende trainers. Speciaal voor jeugdspelers, vaders en moeders die het elftal van hun zoon of dochter willen gaan trainen, maar weinig voetbalervaring hebben en daarom behoefte hebben aan handvatten.

In het boek van Dirks staan diverse tips om het geven van een training en het begeleiden van een team, gemakkelijker te maken. Hij schreef het vanuit enthousiasme voor het vak en vooral om anderen te helpen en voor de vereniging om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Verschillende media zagen het innovatieve plan en pikte het op waarna er o.a. een leuke reportage te zien was op Studio040, ook te zien onder dit artikel.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Echt de moeite waard om de link eens te bekijken!

In het boek staan naast de basistheorie over de voorbereiding, variatie, het geven van uitleg en de begeleiding van een team ook leuke quotes, spelletjes, feiten en weetjes want “Plezier is de belangrijkste drijfveer voor zowel de trainer als het kind”, geeft Dirks aan.

“Een uitstekend voorbeeld van innovatie, vindt voorzitter Peter Verstraaten, vandaar dat wij van mening zijn dat de nominatie in de categorie voor de innovatieprijs meer dan terecht vinden”, Het is natuurlijk een voetbalboek, maar de tips die in boek staan, zijn ook nuttig bij het training geven in andere takken van sport. Het boek heeft niet enkel onze jeugdtrainers geholpen, want ook buurverenigingen SV Braakhuizen, Mifano en SV Brandevoort bleken interesse te hebben in het werk van Frank. Dat het boek gewild is (er werden inmiddels al 800 exemplaren gedrukt en tevens ligt het bij zo’n 15 clubs in de regio red.), onderstreept dat gegeven. We hopen dan ook van harte dat Frank de prijs wint.”

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug