muziek
13 februari 2023 - 14:30
Deel dit artikel:

Mifano 1 verliest derby tegen SV Brandevoort

MIERLO - Mifano mocht vandaag thuis aantreden in de derby tegen SV Brandevoort. Mensen uit Mierlo en omstreken waren allemaal uitgelopen voor deze wedstrijd. Toen de rook van het vuurwerk was weggetrokken begon Brandevoort erg fel aan de wedstrijd. Het was de betere partij en was veel feller dan Mifano. Na vijf minuten belandde een schot van Jeroen Grootens op de paal. Daarna waren er ineens grote kansen voor Mifano, een kopbal van Gijs Abels miste kracht. Niels Couwenberg had daarna Mifano op 1-0 moeten zetten maar zijn kopbal ging naast. Na twintig minuten spelen dacht Jeroen Grootens van Brandevoort te scoren, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Voor rust was daar dan toch de verassende voorsprong voor Mifano. Een goede kopbal van Luc Swinkels ging er via de binnenkant van de paal uit, waar Wouter Koolen op de juiste plek stond om deze binnen te tikken. Na de rust waren de kansen wat minder en waren beide ploegen redelijk gelijk aan elkaar. Jeroen Grootens zette het op een lopen en schoot van afstand de bal binnen. Brandevoort stond op 1-1 en ging duidelijk op zoek naar de overwinning. Het was wederom Jeroen Grootens die het net wist te vinden. Een vrije trap rond de zestien meter schoot hij keurig binnen. Mifano ging nog op zoek naar de 2-2 maar dit zat er helaas niet meer in.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Een verdiende nederlaag voor Mifano wat vandaag de mindere was tegen buurman Brandevoort. Volgende week is het carnaval en mag de selectie twee weken bij komen. Op 5 Maart staat de volgende wedstrijd op het programma, thuis tegen Bavos.