muziek
6 februari 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Onverdiend verlies Mifano tegen RKGSV. In Gerwen werd Mifano met 2-0 verslagen

MIERLO - Het was Mifano 1 die in de eerste helft de meeste kansen creëerde. In de zeventiende minuut werkte de, na een aanval van Mifano, de keeper van RKGSV de bal volledig verkeerd weg. Helaas kon Mifano van deze fout niet profiteren. In de éénendertigste minuut werd een mooie aanval door Mifano opgezet. Van achteruit werd de bal middels een lange pass door Luc Swinkels naar Wouter Koolen gedirigeerd, die deze panklaar voorlegde voor Mick van de Burgt. Zijn schot ging helaas naast. In de zevenendertigste minuut kreeg Rowan Verberne de bal aangespeeld die deze gelijk op Gerwense doel afvuurde. Zijn schot smoorde op de paal. In de veertigste minuut kreeg de Gerwense Richard van Malten de kans met zijn hoofd te scoren. Middels een katachtige beweging wist Mifano doelman de bal uit het doel te werken. In de tweeënveertigste minuut werd een verdedigingsfout voor Mifano fataal. Daan de Loo kon hiervan profiteren en zette hiermee, tegen de verhouding in, de 1-0 op het scorebord. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Mifano nog een kans om de gelijkmaker te maken. Ook deze kans ging helaas teloor.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Na de thee nam in drieënzestigste minuut Luc Swinkels een aan Mifano toegewezen vrije trap. De bal belandde hierbij op het hoofd van Michiel Janssen. Zijn kopbal ging rakelings langs. In de zevenenzestigste minuut kreeg Daan de Loo een mega kans om zijn tweede in deze middag te maken. Hij kwam alleen voor de Mifano keeper. Zijn schot belandde echter in het zijnet. Een minuut later ging een schot van Mifano speler Ton van der Linden richting kruising van het RKGSV doel. De doelm,an wist dit mooie schot te pareren. In de achtenzeventigste minuut passeerde de bal vanuit een Gerwen aanval over rechts vele spelers en werd deze, ongelukkigerwijs, door een Mifano verdediger in eigen doel gewerkt, waarmee de 2-0 aangetekend werd. Mifano begon aan een stevig offensief. Nog diverse kansen werden gecreëerd, echter zonder resultaat. Eer zuur verlies voor de gasten deze middag.