Luister
muziek
3 februari 2023 - 12:00
Deel dit artikel:

Podiumplaatsen voor RV Olympia op NK Show

MIERLO - Afgelopen zaterdag 28 januari vonden in Almere de Nederlandse Kampioenschappen Showrijden plaats. Rolschaatsvereniging Olympia behaalde een tweede plaats met het Cadet Kwartet, een derde plaats met het Senior Kwartet en een derde plaats met de Cadet Groep. Een hele mooie prestatie voor de vereniging uit Mierlo.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Kunstrolschaatsen is over het algemeen een individuele sport maar tijdens het NK Show laten de verschillende verenigingen in Nederland zien dat kunstrolschaatsen ook echt een teamsport is. Bij het showrijden rijden de deelnemers in een kwartet of in een groep waarbij de passen, sprongen, prachtige kleding en muziek één geheel vormen. Originaliteit en uitstraling staat hierbij voorop.

Aan het NK Show in Almere deden vijfentwintig rijdsters van RV Olympia, in verschillende groepen, mee. Het Cadet Kwartet met Mila van de Pas, Zoë Geert, Nine Buster en Jill Bollars behaalde een hele mooie tweede plaats met hun dans op de klanken van Reina Cubana. De echte verrassing was het Senior Kwartet met Yvon Swinkels, Brianne Prinsen en eveneens Mila van de Pas en Zoë Geerts wat een prachtige derde plaats behaalde. De dans van het groot kwartet, Sirens was geïnspireerd op de zoektocht van zeemeerminnen naar ware liefde, de technische hoogstandjes in de dans werden door de jury beloond met een zeer hoge score.

De Cadet Groep reed eveneens naar een derde plaats met hun Road Runner Show. De 16 meiden, de jongste deelnemers aan dit NK, variërend in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar, reden een sterke dans in hun mooie blauwe Roadrunner kostuums.

De Grote Groep, met 16 rijdsters, het koningsnummers op het NK Show, reed op de klanken van de Vuurvogel een hele mooie dans, het was jammer genoeg niet genoeg voor het podium maar met de behaalde vierde plaats en de dans die door de groep werd neergezet was de vereniging zeer tevreden.

De laatste discipline waar RV Olympia meedeed was de Kleine Groep, de 10 rijdsters reden op de klanken van Fosse’s World een hele goede dans en werden in deze klasse eveneens vierde.

Deelnemers aan het NK Show waren: Lina el Azouzi, Jills Bollars, Nine Buster, Emiley Cai, Isis Cremers, Jazz Dages, Diana van der Doelen, Liz van Eijk, Zoë Geerts, Annelinde Groot-Nibbelink, Fabiënne van Hout, Suus Joosten, Noa Koevoets, Daniek Koningen, Shantae Ngachau Nana, Mila van de Pas, Brianne Prinsen, Fenna Smits, Yvon Swinkels, Fleur van de Ven, Willemijn Vogels, Sofie Voorthuis, Olivia van Vuure en Sterre van Wuijtswinkel.

Showtrainsters zijn: Veronique Geerts, Kristy Janssens en Jeanne Janssens

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug