muziek
21 november 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Druileringe wedstrijd voor Mifano 1 eindigde in gelijkspel

MIERLO - Op een druilige zondagmiddag werd de wedstrijd Mifano 1 – ASV ’33 gespeeld met een uitstekende doelman van ASV die zorg droeg voor een 1-1 gelijkspel

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

In het begin van de eerste helft was het wat aftasten aan beide zijden en ging het spel op en neer. Uiteindelijk was het ASV die in de twintigste minuut de score opende. Met een geweldig schot van zo’n twintig meter van Sam Douven suisde de bal via de onderkant lat in het doel van Mifano. In de vierendertigste minuut stuurde Wouter Koolen, Rowan Verberne de diepte in. Zijn aanval stuitte op de keeper van ASV. In de zesendertigste minuut een vergelijkbare situatie. Nu van achteruit werd de bal door Luc Swinkels richting Rowan Verberne gedirigeerd. Ook nu was de keeper die de gelijkmaker voorkwam. In de veertigste minuut lukte het ook Gijs van de Wurff niet om vanuit een goed genomen corner de bal in het ASV doel te koppen. De bal ging rakelings langs. Snel hierna kreeg Bas van Sinten de mogelijkheid om te scoren. De bal die vanuit Niels van Hauten via het hoofd van Bas richting het doel gekopt werd, werd door ASV goalie Dennis Driessen uit het doel gebokst.

Na de thee kwamen beide teams, ondanks het slechte weer, gemotiveerd het veld in. In de vijftigste minuut lukte het Gijs Abels om vanuit een kluts met een fantastische omhaal de 1-1 aan te tekenen. Diverse aanvallen smoorden in de verdediging van beide teams. In de vierenzestigste minuut werd vanuit de achterhoede van ASV de bal richting hun spits gedelegeerd. Het was de goed uitkomende Mifano keeper die de bal onderschepte met zijn borst en de aanval teniet deed. In de zeventigste minuut was het Mick van de Burgt die vanuit het niets de bal richting het doel van AVSV knalde. Andermaal was het de keeper van ASV die ook dit schot wist te pakken. Het zag er naar uit dat dat ASV ging voor een gelijk spel, maar dat Mifano de volle winst wilde binnen halen. Diverse Mifano pogingen, o.a. van Brams Ernest, Gijs Abels en Gijs van de Wurff mochten niet tot een overwinning leiden. Uiteindelijke werden de punten gedeeld, met een ASV doelman als “man of the match”.