muziek
7 november 2022 - 12:00
Deel dit artikel:

Mifano 1 wint thuiswedstrijd tegen MVC

MIERLO - Mifano heeft de thuiswedstrijd tegen MVC met 3-0 gewonnen. De ruststand was 1-0. Mifano blijft hiermee ook na 5 wedstrijden ongeslagen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

De eerste kans in de wedstrijd was voor MVC en dat was direct een hele grote kans. Thijs van Mierlo kwam in de 7e minuut vrij voor de goal maar hij schoot hoog over. De eerste kans voor Mifano was voor Gijs Abels in de 18e minuut maar die schoot tegen de keeper. Mifano was in de eerste helft vooral heel slordig in de passing, de ploeg was veel aan de bal maar de passes kwamen vaak niet aan. In de 34e minuut werd een schot van Luc Swinkels net geblokkeerd, maar in de 45e minuut wist Luc Swinkels wel te scoren. Een voorzet van Rowan Verberne leek te worden gepakt door de keeper maar deze liet de bal los en Luc Swinkels kon de bal binnenschieten. Het werd voor rust nog bijna 2-0 maar de kopbal van Gijs Abels ging net over.

Mifano kwam in de tweede helft veel beter voor de dag. In de 56e minuut ging een hard afstandsschot van Jorg Leenen net langs en dezelfde speler kopte even later een voorzet van Rowan Verberne net over. In de 64e minuut werd het 2-0. Via Floris van Hertrooij en Bas van Sinten, die beiden goed invielen, kwam de bal bij Rowan Verberne die de voorzet van Bas goed binnenschoot. In de 75e minuut kreeg Floris van Hertrooij twee keer de mogelijkheid op doel te knallen maar beide schoten werden goed gekeerd door de keeper van MVC. Het verzet van MVC was gebroken en Mifano was nu duidelijk sterker. In de 82e minuut ging een kans voor Bas van Sinten nog net naast, maar een minuut later werd het toch 3-0 door Wouter Koolen.

Zo werd het na een lastige eerste helft maar na een prima tweede helft uiteindelijk toch een ruime overwinning. Volgende week speelt Mifano uit tegen Rood Wit’62, aanvang wedstrijd 15.30