muziek
31 oktober 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Mifano 1 boekt overwinning op Milheezer Boys

MIERLO - Na drie gelijke spelen heeft Mifano de eerste overwinning van dit seizoen behaald. De uitwedstrijd tegen Milheezer Boys eindigde in een 0-1 overwinning. Het was een moeizame maar wel verdiende overwinning. Het bleef tot het einde toe spannend maar uiteindelijk bleek het doelpunt van Nick van de Burgt dat hij in de zestigste minuut maakte genoeg voor de drie punten.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

In de eerste helft was Mifano duidelijk de betere ploeg. Het eerste gevaar was van Milheezer Boys via een vrije trap in de twaalfde minuut maar daarna had Mifano duidelijk het betere spel. In de zestiende minuut was de eerste grote kans voor Bas van Sinten maar zijn schot werd gered door de keeper. In de negentiende minuut ging een schot van Luc Swinkels net naast. Na een corner in de vierentwintigste minuut kwam de bal bij Nick van de Burgt die net over schoot. De laatste grote kans in de eerste helft was voor Bas van Sinten maar zijn schot ging via een verdediger langs het doel.

In de tweede helft waren de ploegen wat meer aan elkaar gewaagd. In de vijfenvijftigste minuut kon een verdediger van Mifano de bal net voor de doellijn wegtrappen. In de achtenvijftigste minuut gaf Bram Ernest een goede voorzet die door Gijs Abels over werd geschoten. Twee minuten later was het wel raak. Rowan Verberne kon op links doorgaan en zijn voorzet werd door Nick van de Burgt binnen gekopt. In de vijfenzestigste minuut kon Rowan Verberne na een fout van een verdediger van Milheezer Boys alleen richting keeper maar deze wist kon het schot van Rowan redden. Ook in de vierentachtigste minuut wist de keeper een doelpoging van Rowan Verberne te redden.

Milheezer Boys probeerde de gehele tweede helft uitsluitend met lange ballen gevaar te stichten. Dat leidde in het laatste kwartier nog tot een paar hachelijke momenten voor Mifano maar keeper Rick van Hoof wist alle hoge voorzetten en lange ballen goed te pakken. Diep in blessuretijd kreeg Milheezer Boys nog een indirecte vrije trap op de zestien-meterlijn maar deze ging via de muur langs. Direct daarna floot de scheidsrechter voor het einde en was de overwinning binnen.