Deel dit artikel:

BAVOS en Mifano 1 hielden elkaar in evenwicht

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

MIERLO - Na negentig minuten voetbal stond er 2-2 op het scorebord, met een 1-1 gelijkspel in de rust. Een derde wedstrijd op rij van Mifano waarin een gelijkspel werd behaald.

Pas na drieëntwintig minuten was er sprake van een eerste kans voor BAVOS. Gelijk hierna kreeg Mifano een corner met Rowan Verberne achter de bal. Met een fraaie indraaiende bal belandde de bal op de lat. In de vijfendertigste minuut een aanval van BAVOS. Het schot werd door de keeper van Mifano, Rick van Hoof, goed gepareerd, echter de bal werd vanuit de rebound door een BAVOS speler teruggelegd op de zestien meter richting Ties Verheijen die verwoestend uithaalde en hiermee de 1-0 aantekende. Op slag van rust kreeg Mifano een vrije trap. Middels een mooie voorzet van Rowan Verberne kwam de bal op het hoofd van zijn broer Kevin, die hiermee genadeloos de gelijkmaker op de scorebord zette.

Als de eerste helft meer in het overwicht lag van BAVOS, was hier in de tweede helft geen sprake meer van. Gelijk vanaf de start werden meerdere kansen gecreëerd, die echter niet tot een doelpunt leidde. In de zesenzestigste minuut werd Bas van Sinten vanuit de achterlinie aangespeeld. Zijn schot op goal werd door de BAVOS doelman gekeerd. In de zevenzestigste minuut werd door Michiel Jansen, vanuit Mifano’s achter linie, Rowan Verberne de diepte ingestuurd. Met een mooie trap werd de bal door Rowan over de BAVOS doelman in het netje geprikt en stond het 1-2 voor Mifano. In de eenenzeventigste minnut kwam vanuit een fraaie voorzet van Bram Ernest de bal wederom op het hoofd van Kevin Verberne, die rakelings over het doel kopte. In de tweeëntachtigste minuut kreeg BAVOS een vrije trap waaruit de bal dwars door Mifano’s verdediging voor de voeten kwam van Bjorn Kant, die de bal in de uiterste hoek van het Mifano doel plaatste en de stand weer op gelijke hoogte bracht, 2-2. Mifano startte een slotoffensief waarin op het laatst een krachtig schot van Rowan Verberne door BAVOS doelman werd gekeerd.

Al bij al een gelijkspel, maar gelet op de betere kansen voor Mifano in de tweede helft, zou een overwinning voor Mifano niet misstaan hebben.