Luister
muziek
8 oktober 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Eerste padelbanen Geldrop-Mierlo officieel geopend

GELDROP - Zaterdagmiddag 8 oktober was het dan eindelijk zover. De eerste padelbanen van de gemeente Geldrop-Mierlo werden officieel geopend bij tennisvereniging De Mast in Geldrop.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Na een mooi woord van welkom opende de burgemeester officieel de padelbanen waarna hij en Wethouder Peter Looijmans een potje padel speelden met Rob Knapen, voorzitter van de padelcommissie en Hennie Doreleijers, voorzitter van De Mast. Onder toeziend oog van enkele tientallen leden en belangstellenden werd er met champagne geproost en gekeken naar de verrichtingen van de vier heren in een heerlijk najaarszonnetje.

Zorgvuldig proces
De burgemeester gaf in zijn speech aan dat het een zeer zorgvuldig proces is geweest. Al in 2018 meldde het bestuur van De Mast zich bij de gemeente. Toen was padel nog tamelijk onbekend in ons land maar toch was de gemeente enthousiast want bij een nieuwe sport willen ze er graag bij zijn. "Het is een verbreding van ons sportaanbod. Aan de onlangs gegeven clinics hebben 170 belangstellenden deelgenomen en ook vanuit het Strabrecht College hebben de eerste leerlingen zich al gemeld." Het is een aanwinst voor de club die hiermee het ledenaantal graag ziet groeien. Naast de prachtige tennisbanen op het tennispark nu dus ook twee gloednieuwe padelbanen. Het proces heeft veel tijd in beslag genomen. Zo is er veel zorg gestopt in het geluidsrapport om zeker te weten dat de omgeving er geen of nauwelijks last van heeft. De gemeente heeft 100.000 euro gestoken in de aanleg van de padelbanen, de rest is bijgelegd door de club. Wil jij ook gaan padellen of wil je er meer van weten, bezoek tennisvereniging De Mast aan de Bosrand in Geldrop of neem een kijkje op de website van De Mast.

Wat is padel
Padel is een racket- en balsport, die gespeeld wordt in een omsloten veld, of kooi. Het wordt voornamelijk met vier spelers gespeeld, waarbij een bal, gelijkend op een tennisbal, met een racket over een net gespeeld dient te worden. Het lijkt een mix van tennis en squash. Het speelveld is ongeveer 25% kleiner dan een tennisveld. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug