muziek
3 oktober 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Uitwedstrijd Mifano 1 in Brandevoort eindigt in gelijkspel

MIERLO - De uitwedstrijd tegen Brandevoort is geëindigd in een gelijkspel. Na een half uur was de stand 3-0 voor Brandevoort en leek Mifano op weg naar een ruime nederlaag. Maar zoals wel vaker toonde de ploeg karakter en gaf niet op. Na een 3-1 ruststand werd het uiteindelijk 3-3.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Voor de wedstrijd werden door zowel de supporters van Brandevoort als van Mifano vuurwerk en rookbommen afgeschoten. Ook werden beide ploegen bij opkomst begeleid door jeugdige voetballertjes. Er was sprake van een echter derbysfeer. De wedstrijd begon echter redelijk rustig en beide ploegen waren in evenwicht. In de achttiende minuut begon een tiental zeer slechte minuten voor Mifano. Jeroen Grootens van Brandevoort wist binnen tien minuten drie keer te scoren. Alle treffers ontstonden uit omschakeling van Brandevoort, waarbij de bal drie keer bij de snelle Jeroen Grootens terecht kwam die keeper Rick van Hoof 3 keer kansloos liet. Hierna herstelde het evenwicht zich weer en in de eenendertigste minuut wist Mick van de Burgt na een goede actie van Wouter Koolen de stand op 3-1 te brengen. In de achtendertigste minuut werd een schot van Kevin Verberne goed gestopt door de keeper van Brandevoort.

In de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van Brandevoort. Vlak na rust wisselde Mifano vier spelers maar grote kansen waren er aanvankelijk nog niet. In de eenenzestigste minuut werd het 3-2 toen Bram Ernest de bal naar Niels Couwenberg speelde die de bal heel goed en beheerst in de rechterhoek schoof. Mifano bleef de aanval zoeken maar het duurde tot de tachtigste minuut tot er weer een kans kwam en het was weer meteen raak. Via Rowan Verberne kwam de bal bij Niels Couwenberg en wederom wist Niels heel goed te scoren, nu met zijn linkervoet. Na deze gelijkmaker drong Brandevoort weer wat meer aan en gingen beide ploegen op jacht naar de winnende treffer. Het was jammer dat de scheidsrechter geen seconde blessuretijd bijtelde zodat de ploegen geen gelegenheid kregen om de wedstrijd nog te winnen.

Waarschijnlijk zijn beide ploegen niet echt tevreden met het gelijkspel. Brandevoort niet omdat het een 3-0 voorsprong niet kon behouden. Mifano niet omdat het over de gehele wedstrijd de iets betere ploeg was. Het vele publiek kon wel tevreden met zes doelpunten en een sportieve en leuke wedstrijd.