Luister
muziek
14 juni 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Twee padel-banen bij De Mast vanaf 1 oktober

GELDROP - Een speciale werkgroep vanuit De Mast is al langere tijd bezig met de voorbereidingen van 2 padelbanen op het terrein van de tennisvereniging. “In nauw overleg met de gemeente Geldrop/Mierlo, is de opdracht aan de leverancier verstrekt”, zegt Rob Knaapen, voorzitter van de werkgroep Padel. “We zijn heel blij dat we na vanaf 1 oktober 2 padelbanen op onze club zullen hebben”.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Padel is verrassend!
Padel, in deze vorm, is in 1969 ontstaan in Mexico. En daarna overgevlogen naar Spanje. Je speelt op een kleiner veld dan tennis. Met een apart racket en speciale ballen. Padel is een combinatie van tennis, squash en beachball. Je speelt het 2 tegen 2 op een baan met 4 glazen wanden. Het grootste verschil met tennis is dat de bal bij padel niet uitgeslagen kan worden, maar altijd weer terug in het veld stuitert. Dit geeft het spel een extra dimensie. Door de onderhandse opslag en kleinere rackets is het veel eenvoudiger dan tennis en speel je al snel veel langere rally’s. “Een mooie verrijking op onze tennispark”, zegt Hennie Doreleijers, voorzitter. “We verwachten dat de banen goed gebruikt gaan worden. Door onze huidige- en nieuwe leden.”

Voorbereidingen Padel
Momenteel bereidt de werkgroep de verdere details voor. “We zullen starten met kennismakings-clinics op meerdere avonden, tegen een kleine vergoeding. Eerst voor bestaande leden en daarna voor nieuwe leden. Hierdoor kan een brede groep geinteresseerden kennismaken met deze sport en onze vereniging”. Vanaf de start gaat De Mast ook trainingen verzorgen om de kneepjes van padel over te brengen.

Uitbreiding terras met uitzicht
“We verwachten ook nieuwe leden door padel. In de omgeving Mierlo, Heeze, Geldrop, is De Mast de eerste tennisclub met padel-banen. Een mooie doorontwikkeling van onze club. De padelbanen krijgen speciaal panoramaglas en het zuidterras aan ons paviljoen gaan we flink verbreden. Zo kunnen de toeschouwers extra genieten van padel. Ook in de weekenden verwachten we meer reuring door extra aanloop en zal ons paviljoen ook geopend zijn”., besluit voorzitter Hennie Dorelijers.

Opgeven clinic
Wil je deel gaan nemen aan een kennismakings-clinic? Hou dan onze Facebookpagina of onze website in de gaten voor meer informatie. Heb je nog geen padel-racket of -ballen? Geen probleem, daar zorgt De Mast voor tijdens de introductie. Op de website van De Mast is de komende maanden steeds meer informatie te vinden over Padel: https://www.de-mast.nl/ Of stuur je vraag naar padel@de-mast.nl

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug