muziek
25 april 2022 - 07:00
Deel dit artikel:

Ronde van Geldrop was weer een succes

GELDROP - Na twee jaar van afwezigheid is dit jaar voor wielrenners in diverse categorieën en voor alle wielerliefhebbers eindelijk weer de Ronde van Geldrop georganiseerd.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - Ad Hoeks

De straten van Zesgehuchten waren ook deze editie weer het decor van een waar wielerspektakel in een zonovergoten, gezellige en sportieve dag. De editie van dit jaar is begonnen met om 11 uur met de wedstrijd voor Nieuwelingen meisjes en Junioren dames over een afstand van 40km.

Vanuit de organiserende vereniging TML Dommelstreek is Junior Lieke Beks uit Heeze op de 16 plaats geëindigd. Een zeer goede prestatie. En Nieuweling Eva van Beek reed alle rondjes voorbij aan haar eigen deur welke aan het circuit ligt, zij werd verdienstelijk 21ste.

Aansluitend was het de beurt aan de jongens. Om 12:15 uur hebben de nieuwelingen strijd geleverd waar eerstejaars Nieuweling Jelle Peters uit Eindhoven goed bij het peleton zat en 22ste is geworden. Ook in de kleuren van TML Dommelstreek uitkomend; Mees Berkhof uit Nuenen werd 39ste en en Bram Langenhuizen uit Heeze werd 45ste.

Om 13:30 uur hebben de Junioren zich met elkaar gemeten. Hier was geen renner van TML Dommelstreek deelnemer omdat zij in regionaal ploegverband moesten aantreden bij een klassieker elders in Nederland.

Rond 15:15 uur hebben de Elite en Belofte renners hun wedstrijd over 80km gereden en wat ging het weer hard. Er deden zelfs buitenlandse renners mee o.a. uit de USA. Vanuit de organiserende vereniging TML Dommelstreek stond Eliterenner Pieter van Oirschot uit Best aan de start, die de vorige editie van deze wedstrijd won als Belofterenner. Deze editie werd hij 49e.

De ronde van Geldrop maakt dit jaar uit van het Belisol Kempenklassement dat zijn 25-jarig jubileum viert. Dit is een klassement waarbij de renner wint die het meest consistent heeft gepresteerd bij een aantal wedstrijden in Kempen waaronder dus ook de ronde van Geldrop.

De organisatie dankt alle sponsoren van het evenement en de vereniging voor de steun en het vertrouwen. Verder dankt de organisatie alle omwonenden voor hun medewerking aan het mogelijk maken van dit evenement en de vrijwilligers voor hun inzet.

Volgend jaar zijn we weer van de partij en hopen dan ook de wedstrijd voor de handbikers weer in het programma op te nemen.