Luister
muziek
14 april 2022 - 11:00
Deel dit artikel:

Nieuw sportaanbod voor 60+’ers met Maestro+

GELDROP-MIERLO - In samenwerking met Gemeente Heeze-Leende introduceert Lex van Lierop – Hockey Maestro een nieuw sportaanbod voor 60+’ers onder de naam “Maestro+”.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - Ter illustratie
Advertentie

Dagelijks staat Lex op de velden van HC ’s-Hertogenbosch & HC Mierlo om daar spelers en jeugdtrainers op te leiden in Top -en Breedte niveau. Dit is een uit de hand gelopen hobby wat heeft geresulteerd in het beroep als voltijd hockeytrainer.

“Dit doe ik allemaal onder de naam van Hockey Maestro waar ik in de zomer van 2021 mee ben gestart. Ik sta al 8 jaar op de velden als trainer/ coach maar doordat we in 2021 nog te maken hadden met alle corona maatregelen kon ik niet dagelijks aan de gang met de spelers en trainingen. Als trainer probeer je creatief te blijven en te kijken naar mogelijkheden, zo was er over de grens meer mogelijk en heb ik die periode veel in België kunnen bijdragen om spelers verder te helpen met hun ontwikkelingen.”

“Nu de corona periode grotendeels achter de rug is probeer ik creatief te blijven en te kijken naar kansen en mogelijkheden in eigen omgeving. Zo heb ik de tijd gehad om een concept uit te werken wat aansluit op een vraag vanuit verschillende gemeentes in Zuidoost Brabant.”

Maestro+
Maestro+ is een platform waarbij 60+’ers zich kunnen aanmelden om wekelijks 1 á 2 uur te bewegen met allerhande sporten binnen eigen gemeente. Alle activiteiten zullen gegeven worden in groepsverband, wat ook de ‘key’ is van deze opzet. Zowel fysiek als sociaal worden er stappen gemaakt die de sporters een goed gevoel geven.

De vormen die we uitvoeren zullen steeds variëren. Zo gaan we bijvoorbeeld de ene week loop-voetballen en de week erop wandelen. Activiteiten die gegeven worden zijn onder andere; wandelen, loopscholing, frisbeeën, voetbal, cricket, hockey, handbal, rugby, volleybal, tafeltennis, golf, spelvormen en nog veel meer.

Al deze inspanningen zullen plaatsvinden op verschillende buitenaccommodaties binnen de gemeenschap (in de ochtenduren). Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn sportkleren en een goed humeur! De rest wordt geregeld.

Het doel van Maestro+ is dan ook vrij eenvoudig: Plezier maken en het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door dit doel te bereiken sluit het aan op de vraag van het Sport -en Beweegakkoord van verschillende gemeentes.

Pilot
Doordat het aanbod nieuw is zal er gestart worden met een ‘pilot’ van 4 weken. In deze periode gaan we met een groep van circa 20 deelnemers (mix van mannen en vrouwen) kijken wat de wensen en behoeften zijn. Zodra de pilot goed aanslaat, zal er een doorstart komen waarbij Maestro+ ci. 32 weken per jaar actief is. (niet in de winterperiode)

Dinsdag 3 mei zal de eerste sessie van start gaan!

Wilt u meer weten en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van Hockey Maestro & Maestro+? Kijk dan op de website: www.hockeymaestro.nl onder het kopje ‘Maestro+’ en meld je aan!

Voor meer toelichting kunt u natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen.

Binnenkort te volgen op alle socials!

https://www.hockeymaestro.nl/maestro

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug