Luister
muziek
27 Juni 2024 16:40
Deel dit artikel:

Vierde editie Triathlon Geldrop weer een sportief hoogtepunt

GELDROP - Afgelopen zaterdag 22 juni werd in en om zwembad de Smelen de vierde editie van de Triathlon Geldrop gehouden. Met ruim 110 deelnemers en uitstekend deelnemersveld. Op een zonnig parcours volbrachten de atleten de Triathlon Geldrop. Naast de ruim 100 volwassen deelnemers waren er 12 jeugdatleten die een mini triatlon afwerkten, Wiebe Janssen, van een van de organiserende verenigingen TML Dommelstreek, was met zijn 10 jaar de jongste deelnemer.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Het water van de Smelen was (door de vele regenval) nog niet helemaal op temperatuur. Toch deerde dat de deelnemers niet. Vol overgave sprongen ze in het heldere frisse zwembad. Het aansluitende fietsen en lopen werd in de aansluiten afgewerkt in een voor de sporters aangenaam weer.

De wedstrijd, die na een welkomstwoord van onze burgemeester en wethouder sport van start ging werd bezocht door een groot publiek. Familie, vrienden en belangstellenden moedigden de sporters aan en voor een aantal van hen wachtte na de prestatie een mooi bos bloemen en applaus was er voor iedereen. Dat gaf een geweldige sfeer op en rond de finishlijn.

De hulp van de meer dan 70 vrijwilligers zorgde ervoor dat het sporters hun prestatie konden leveren. Rond het zwembad, vrijwillegers van Thalasa, op het fietsparcours vrijwilligers van TML Dommelstreek en langs het looptraject vrijwilligers van LOGO, overal stonden begeleiders om de wedstrijd in goede banen te leiden.

De organisatie van de Triathlon Geldrop was in handen van stichting Triathlon Geldrop. Een samenwerkingsverband van Wielrenvereniging TML Dommelstreek, Lopersgroep Geldrop (LOGO) en Zwemvereniging Thalassa en is officieel erkend door de Nederlandse Triathlon Bond.

Volgend jaar het eerste jubileum van een bijzonder sportevenement in Geldrop-Mierlo.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug