Luister
muziek
23 Juni 2024 16:15
Deel dit artikel:

Jos Lenssen ontmoet iconen Marco van Basten en Guus Hiddink

MIERLO - Je zult maar de vraag krijgen of je aan wilt schuiven bij het tv voetbalprogramma Studio Füssball en de andere gasten luisteren naar de namen Marco van Basten en Guus Hiddink. Jos Lenssen, de Mierlonaar met een eigen voetbalmuseum overkwam dit voetbalsprookje. Zaterdag 22 juni was hij namelijk één van de gasten tijdens het EK-voetbalprogramma dat dagelijks van 14 juni tot en met 14 juli wordt uitgezonden vanuit de speciale studio in Baarn. Op het eind van de uitzending schoof presentator Sjoerd van Ramshorst aan bij de tafel waar Lenssen diverse Oranje-collector-items had uitgestald waaronder de oude voetbalschoenen waarop Marco van Basten tijdens het EK88 in Duitsland zo succesvol was.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

“Natuurlijk was dit een eervolle uitnodiging met zo’n voetbal-iconen in één programma in een live tv-uitzending te mogen aanschuiven”, aldus de voetbalfanaat die daarnaast ook vijf weken lang tijdens de EK2024 in Duitsland wekelijks op de zondagavond zijn medewerking verleent aan het radio-programma De Nacht van KRO-NCRV. Ook was de verzamelaar uit Mierlo afgelopen donderdagochtend nog te zien in het TV-programma Goedemorgen Nederland, waar hij gevraagd werd naar de absurde hoge prijzen die momenteel betaald worden voor de Oranje-shirts.

Tijdens de lange voetbalavond was er tussendoor voldoende tijd voor Lenssen om even bij te praten met Guus Hiddink en Marco van Basten en presentator Sjoerd van Ramshorst die onder de indruk was van de unieke voetbalcollectie van de Mierlonaar. Guus Hiddink wist dit al langer en onderstreepte dit nog maar eens tijdens de live-uitzending waar zo’n kleine miljoen kijkers getuige van waren zaterdag 22 juni en de bekende artiest Jaap Reesema met zijn band nog een speciaal Oranje-lied brachten. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug