Luister
muziek
17 Juni 2024 15:00
Deel dit artikel:

Eerste EK titel voor Stein Groenen en Sanne Laurenssen

MIERLO - Stein Groenen en Sanne Laurenssen, beide lid van Budovereniging De Hechte Band in MIerlo, hebben tijdens de European Judo Championships Kata te Sarajevo, Bosnië en Herzegovia, op 11 juni 2024 bij het onderdeel: Nage No Kata Adapted Judo 1B beslag hebben weten te leggen op de Europese Titel. Zij hebben hiermee een uitzonderlijke prestatie weten neer te zetten.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Het is voor de eerste keer dat er nu een volwaardig Europees Kampioenschap was voor A-judoka’s en weten ook al dat de volgende editie volgend jaar in Letland zal zijn. Mede door het behalen van het goud door Stein en Sanne behaalde Nederland de eerste plaats in de medaille spiegel en lieten grote judolanden als Frankrijk en Duitsland achter zich.

Nage No Kata Adapted Judo categorië 1B:

Kata Koppel > Tori is een A-judoka, in dit geval Stein en Uke is een regulier judoka, in dit geval Sanne.

Score is volgens officiële kata regels, geen aanpassingen. De beoordeling is door 5 judges, waarvan uiteindelijk de laagste en de hoogste score afvallen.

Het tweetal wist 222 punten te behalen, dit met 4 punten verschil met de nummer 2, met (achteraf) veel lovende woorden van de kata judges.

Stein en Sanne trainen al jaren samen, maar dan in beginsel vooral gewoon als clubmaatjes. Vooral het laatste jaar hebben ze zich als katakoppel gevormd, dit als doel voor het behalen van hun dangraad. Er werd veel tijd gestoken in extra trainingen en meegedaan aan enkele toernooien en het Nederlands Kampioenschap. Hier behaalden zij direct de podiumplaatsen en werden uitgenodigd voor aansluiting bij het NL Kata team. Slechts enkele weken geleden kreeg het tweetal, door hun plaats op de ranglijst , de uitnodiging voor deelname aan het Europees Kampioenschap. De reis en verblijfkosten moesten zij zelf bekostigen, alleen de deelname kosten werden door de Judo Bond Nederland voldaan.

Stein is dit jaar 13 jaar lid van Budovereniging De Hechte Band en Sanne bijna 10 jaar.

Door het behalen van deze mooie EK titel door dit tweetal zien we dat inclusie (be-)loont!

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug