Luister
muziek
23 april 2024 - 15:45
Deel dit artikel:

D66 Brabant stelt schriftelijke vragen over duurzaam waterverbruik op sportcomplexen

GELDROP-MIERLO - Naar aanleiding van Wereld Waterdag heeft D66 Brabant schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten met betrekking tot duurzaam waterverbruik op sportcomplexen in de provincie.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

D66 Brabant benadrukt het belang van verdere aanpak van waterverbruik door in te zetten op meer circulaire gebruik van water en innovatieve oplossingen, met name op sportparken. Het onderwerp kwam aan bod naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door HAS Hogeschool in opdracht van de provincie, waarin naar schatting 2.5 miljoen kubieke meter water per jaar wordt gebruikt op Brabantse voetbal- en hockeyvelden.

De gestelde vragen aan het college van Gedeputeerde Staten omvatten onder andere:

  1. Wat is er in de afgelopen twee jaar bereikt ten aanzien van duurzaam waterverbruik op sportcomplexen?
  2. Wat is de status van het aantal ‘blauwe sportparken’ in Brabant, waarbij bijvoorbeeld afgevoerd regenwater wordt gebruikt voor de beregening van velden?
  3. Heeft het college zicht op het totale potentieel aan waterbesparing in de Brabantse sport en wat is de rol van de provincie hierin?
  4. Welke rol ziet het college voor de provincie bij de ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen voor watervrije of waterarme sportvelden?
  5. Hoe ziet het college de kansen voor de provincie om circulair gebruik van water bij sportparken te stimuleren?

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug