Luister
muziek
23 januari 2024 - 13:00
Deel dit artikel:

DGG eert jubilarissen voor inzet in de lokale politiek

GELDROP - De Democratische Groepering Geldrop (DGG) viert een indrukwekkende mijlpaal van meer dan 50 jaar betrokkenheid in de lokale politiek van Geldrop-Mierlo. Met momenteel 6 zetels in de gemeenteraad en twee wethouders in het college van B&W, blijft de DGG een invloedrijke speler in de gemeenschap.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

In het jubileumjaar 2020 besloot de ledenraad van de DGG om langdurige toewijding te eren met het DGG-ereteken, een bronzen, zilveren, of gouden speldje. De afgelopen week werden deze eretekens uitgereikt aan leden die bijna vanaf de oprichting van de DGG actief betrokken zijn.

Voor 40 jaar lidmaatschap ontvingen Jan van de Valk en Dick Klaassen het ereteken. Jan, ooit een actief lid van de plakploeg, speelde een cruciale rol tijdens verkiezingscampagnes door DGG-posters door heel Geldrop te verspreiden. Dick Klaassen stond altijd paraat als inval-raadslid en droeg zo bij aan het besturen van de gemeente.

Voor maar liefst 50 jaar lidmaatschap werden Corrie van den Eijnden en Willem Berkers gehuldigd. Corrie, weduwe van de DGG-grondlegger Frans van den Eijnden, was niet alleen gastvrouw tijdens vergaderingen in de beginjaren, maar ondersteunde ook Frans gedurende zijn hele politieke carrière. Willem Berkers, een bekend DGG-lid, is nog steeds de nestor van de partij en blijft de politiek nauwlettend volgen.

Het bestuur en de leden van de DGG feliciteren de jubilarissen en zijn hen dankbaar voor hun onmisbare bijdragen gedurende de afgelopen decennia. De DGG heeft zich mede dankzij hun inzet ontwikkeld tot wat het vandaag de dag is.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug