Luister
muziek
12 november 2023 - 17:30
Deel dit artikel:

Tweedekamerlid Inge van Dijk brengt inspirerend bezoek aan Geldrop-Mierlo

GELDROP-MIERLO - Op uitnodiging van wethouder Mathil Sanders-de Jonge heeft Inge van Dijk, Tweedekamerlid voor het CDA, op zaterdag 11 november een bezoek gebracht aan Geldrop-Mierlo. Het gesprek met lokale vertegenwoordigers, vrijwilligers, en verenigingen stond in het teken van de waardevolle rol die zij spelen in de samenleving.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - DenCam Media
Advertentie

Inge van Dijk, met een achtergrond in het bedrijfsleven en als voormalig wethouder, deelt haar expertise vanuit de Tweede Kamer met betrekking tot rijksuitgaven. Tijdens het bezoek kwamen diverse onderwerpen aan bod, waaronder de uitdagingen waarmee verenigingen te maken hebben.

Een centraal thema was de complexiteit rondom het beheren van verenigingsfinanciën, waarbij verenigingen soms door banken en hoge kosten worden bemoeilijkt. Inge van Dijk deelde haar inzet om landelijk bankkosten voor verenigingen naar nul te krijgen.

Het gesprek ging verder over de essentiële rol van vrijwilligers en verenigingen in de samenleving. Er werden verschillende voorbeelden genoemd, zoals de uitdagingen bij de vereniging voor mensen met een beperking "De Doorzetters", waar een tekort aan vrijwilligers speelt, en de inspanningen van Hockeyclub Mierlo om na de coronaperiode weer op volle kracht te komen.

Verenigingen in Geldrop-Mierlo worden geconfronteerd met subsidies die afhankelijk zijn van het aantal leden uit de eigen gemeente. Dit creëert uitdagingen voor verenigingen met leden uit omliggende gebieden. Het CDA streeft naar een eerlijkere verdeling van subsidies en een herziening van regelgeving om verenigingen te ondersteunen.

Tijdens het bezoek kwam ook de rol van Stichting Leergeld ter sprake, die gezinnen ondersteunt waarvan kinderen anders niet kunnen deelnemen aan sport of culturele activiteiten vanwege financiële beperkingen.

Inge van Dijk deelde haar betrokkenheid bij het verbeteren van de vrijwilligersvergoeding en pleitte voor een indexering ervan, inclusief een verhoging voor jongeren.

Het bezoek illustreerde de inzet van lokale leiders en nationale vertegenwoordigers om de uitdagingen van verenigingen in de samenleving aan te pakken. De dialoog benadrukte de waarde van vrijwilligerswerk en de cruciale rol die verenigingen spelen in het weefsel van de gemeente.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug