Luister
muziek
2 november 2023 - 07:00
Deel dit artikel:

Zeer grote belangstelling voor kaveluitgifte Fazantlaan-West Mierlo

MIERLO - Dinsdagavond was er een inloopavond voor belangstellenden betreft de kaveluitgifte van twintig bouwkavels op de Fazantlaan-West in Mierlo. De belangstelling bleek enorm. Honderden belangstellenden kwamen een kijkje nemen waaronder wethouder Hans van de Laar en gemeenteraadslid Jan Peters-Rit.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Aan verschillende tafels werden de plannen ontvouwen voor de uitbreiding op Luchen. De waterhuishouding, de inrichting, de soorten bebouwing en Tiny Houses. De meeste belangstelling ging uit naar de datum van kaveluitgifte en start bouw. Dat laatste staat gepland voor het derde kwartaal van 2025. De aanloop op deze inloopbijeenkomst bleek enorm en liet nog maar eens zien dat ook in Mierlo de vraag naar woningen enorm is.

In januari 2024 is er een tweede inloopbijeenkomst met daarbij het definitieve inrichtingsplan. De exacte datum is nog niet bekend.

De kavels die nu in de verkoop staan worden per opbod verkocht met een minimum startprijs en dat schoot bij velen in het verkeerde keelgat waaronder raadslid Peters-Rit. "Waarom moet de prijs van de grond nog verder opgedreven worden en moet er grof geld verdiend worden op die manier. Ik sta daar niet achter." Ook de bungalows voor senioren op een kavel van 600 m2 ziet de Mierlonaar niet zitten. "Senioren willen in de regel kleiner wonen en minder tuin in verband met het onderhoud." 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug