Luister
muziek
11 maart 2023 - 10:29
Deel dit artikel:

CDA Geldrop-Mierlo draagt kandidaat wethouder voor

GELDROP-MIERLO - Iedereen heeft inmiddels kennisgenomen van het besluit van Marc Jeucken om te stoppen als wethouder Ruimte en Wonen. "We leven in deze tijd mee met Marc en vinden het belangrijk dat hij -met veel respect en dank voor zijn vele werk voor Geldrop-Mierlo en het CDA-, over enkele weken zijn werkzaamheden zorgvuldig en op gepaste wijze kan beëindigen. Ondertussen hebben we als bestuur en fractie ook nagedacht over de opvolging van Marc", aldus het CDA.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

De portefeuille is erg belangrijk en het werk binnen deze portefeuille mag niet stilvallen. Het CDA Geldrop- Mierlo laat weten in Godfried van Gestel een geschikte kandidaat te hebben gevonden. Godfried is een actief lid binnen de afdeling en is ook steeds bereid geweest om klussen op te pakken. Zo is hij lid geweest van de vertrouwenscommissie voor de kandidaatstelling Gemeenteraad 2022 en heeft hij meegewerkt aan het verkiezingsprogramma. Ook het bestuur CDA Brabant en andere afdelingen in de regio mogen graag een beroep doen op zijn ervaring.

Voor Geldrop-Mierlo is hij misschien nog het meest bekend door zijn werkzaamheden als formateur in 2022. "Met Godfried denken we een persoon te hebben die door zijn ervaring, kennis en kunde, verbindende kwaliteiten en politiek gevoel een goede aanvulling kan geven aan onze wethoudersploeg."

Godfried van Gestel (1962) woont met zijn partner sinds 2015 in Geldrop-Mierlo; samen hebben ze 5 kinderen. Godfried heeft een eigen adviesbureau dat vooral actief is in de aanpak van Ondermijning en Zorg&Veiligheid. Dat heeft ook alles te maken met zijn verleden als recherchechef. Na zijn politietijd heeft hij in de Tweede Kamer gewerkt als directeur van de CDA-fractie, daarna was hij werkzaam voor de gemeente Tilburg en voor Rabobank Nederland waar hij verantwoordelijk was voor Vastgoed, Onderhoud Installaties en aankoop en bouwadviezen voor lokale banken. Ook die wereld is hem dus niet vreemd.

Afgelopen woensdag hebben de wethouders en de fractievoorzitters van de coalitie een hernieuwde kennismaking met Godfried gehad. Dit gesprek was erg prettig en een aantal zaken heeft daar de revue gepasseerd. "We hebben hierbij besloten om de portefeuilleverdeling zoals die oorspronkelijk was, in stand te houden. Ook de burgemeester heeft Godfried inmiddels uitgebreid gesproken. Graag dragen wij dan ook Godfried van Gestel aan de gemeenteraad voor als onze nieuwe wethouder met de portefeuille Ruimtelijke Ordening, Wonen, Omgevingswet, Gemeentelijk Vastgoed en Grondbedrijf."

Naar verwachting kan zijn benoeming op 4 april 2023 plaatsvinden. Wij wensen Godfried alle wijsheid en succes toe in zijn nieuwe functie.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug