Luister
muziek
20 februari 2023 - 08:00
Deel dit artikel:

Leerlingen Strabrecht College bezoeken Tweede Kamer

GELDROP - Dagelijks komen er schoolklassen naar de Tweede Kamer in Den Haag. Ze krijgen dan een kijkje in de keuken van onze democratie, met een rondleiding en toelichting verzorgd door ProDemos (https://prodemos.nl/) en vaak ook een ontmoeting met een Tweede Kamerlid

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Het in Geldrop geboren Tweede Kamerlid Mariëlle Paul (VVD) - met onder andere het aandachtsgebied onderwijs - vind het altijd inspirerend om met jongeren in gesprek te gaan, te vertellen over haar werk en te luisteren naar hun vragen en aandachtspunten.

"Een paar weken geleden had ik een uitgebreide en boeiende sessie met twee vmbo-4 klassen uit Barneveld. Afgelopen donderdag kwamen drie havo-4 klassen van het Strabrecht College naar Den Haag. In de aanloop hier naartoe kreeg ik een enthousiaste mail van Margot van den Boer, die ik nog uit mijn jeugd in Heeze ken, waarin ze me meldde dat haar zoon ook van de partij zou zijn.

Ik heb mijn best gedaan om afgelopen donderdag de drie klassen van het Strabrecht College te ontmoeten, want hoe leuk om leerlingen uit mijn geboortedorp Geldrop te spreken! Helaas gooide de altijd onvoorspelbare en hectische Tweede Kameragenda roet in het eten, waardoor ik maar één klas kort heb gesproken. Kort maar krachtig! Dankzij de scherpe vragen van een van de leerlingen die me kritisch bevroeg over wat we precies doen om het lerarentekort aan te pakken en welke middelen ik als Kamerlid heb om ervoor te zorgen dat een minister mooie plannen ook daadwerkelijk uitvoert.

Hopelijk was het een leuke en leerzame dag voor de leerlingen. Ik kijk uit naar nog heel veel meer mooie ontmoetingen!"

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug