Luister
muziek
31 januari 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Europeese Parlementariër op bezoek bij Geldrops bedrijf

GELDROP - Vorige week dinsdag 24 januari heeft Tom Berendsen op verzoek van vier Kempense CDA-afdelingen (Valkenswaard, Heeze-Leende, Cranendonck en Geldrop-Mierlo) een bezoek gebracht aan enkele bedrijven in deze gemeenten. Berendsen vertegenwoordigt het CDA in het Europees Parlement en focust zich onder andere op het industriebeleid en de energiepolitiek op Europees niveau. In de bezoeken stond de energietransitie centraal. Naast Tom Berendsen sloten ook Inge van Dijk (tweede kamer) en Erik Ronnes, Kees de Heer en Tanja van de Ven (Provinciale Staten) op verschillende momenten aan bij het bezoek.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

In Geldrop werd een bezoek gebracht aan Kuhn. Dit bedrijf produceert landbouwmachines op de Spaarpot. Naast de wijze waarop Kuhn zelf vormgeeft aan de verduurzamingstransitie, kwam ook het project ‘Lokaal Collectief Energienetwerk’ waaraan gewerkt wordt op de Spaarpot ter sprake. Binnen dit project wordt onderzocht of en op wat voor wijze kan worden samengewerkt bij de opwekking en opslag van energie. Ook uitwisseling behoort tot de mogelijkheden.

In Valkenswaard werd een bezoek gebracht aan VDL Bus, bij dit bezoek stond de productie van elektrische bussen centraal. Daarnaast werden ook Van de Vin, Metalot en Different Doors bezocht. Deze bedrijven huizen in Heeze en Budel. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug