Luister
Live
4 juli 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Vraag nu je energietoeslag aan!

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

GELDROP-MIERLO - Heb je een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) en heb je de energietoeslag niet automatisch gekregen, dan kunt u de energietoeslag aanvragen. In de onderstaande tabel staat aangegeven hoe hoog het (gezamenlijk) inkomen in het huishouden mag zijn. Vanaf juni 2022 kan de energietoeslag worden aangevraagd.

Is je netto-inkomen per maand exclusief vakantietoeslag niet hoger dan de hieronder genoemde bedragen dan kun je de energietoeslag aanvragen.
Alleenstaande € 1.244,54
Alleenstaande met AOW € 1.382,89
Alleenstaande ouder (thuiswonende kinderen tot 18 jaar) € 1.600,13
Alleenstaande ouder met AOW (thuiswonende kinderen tot 18 jaar) € 1.685,24
Gehuwd/samenwonend € 1.777,92
Gehuwd/samenwonend met AOW € 1.872,49

Heb je nog vragen met betrekking tot de aanvraag energietoeslag dan kunt u terecht op de website van de gemeente Geldrop-Mierlo. Vind je dit moeilijk? Dan kan de DGG je daarbij ondersteunen. Mail naar info@dgg-geldrop-mierlo.nl

Door de stijgende gasprijzen kunnen veel huishoudens in Geldrop-Mierlo met een laag inkomen de energierekeningen moeilijk betalen. Dit noemen we ook wel energiearmoede. Om dit tegen te gaan ontvangt de gemeente vanuit het Rijk eenmalige compensatiebedrag van €800,- voor huishoudens met een laag inkomen. Heb je een laag inkomen (tot 120% van de bijstandsnorm) en heb je de energietoeslag niet automatisch gekregen, dan kunt u de energietoeslag aanvragen.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug