Luister
Live
20 februari 2022 - 09:30
Deel dit artikel:

Woonprotest PvdA in Geldrop en Mierlo

GELDROP-MIERLO - Zaterdag 19 februari vond het woonprotest in Geldrop en Mierlo plaats. Flink wat organisaties hebben zich bij het protest aangesloten. De Denktank Goed Wonen organiseerde het protest. Deze denktank is het initiatief van PvdA Geldrop-Mierlo in samenwerking met Stichting Huurdersbelangen, JS Brabant en bezorgde inwoners. Daarnaast was er steun voor het protest van GroenLinks, Samen, Volt, Rood Eindhoven, FNV Peelgemeenten, Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf en Huurdersbelangen Mierlo.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Het woonprotest startte in Mierlo om 10.00 uur met enkele sprekers, jong en oud. Europarlementariër Mohammed Chahim uit Helmond praatte alles aan elkaar. Jongeren organiseerden in beide kernen ludieke acties en er was ook een woonmars. Het programma vervolgde vanaf ongeveer 11:30 uur in Geldrop met opnieuw sprekers. De start van de woonmars in Geldrop was tegen 12:30 uur.

Het moet anders in Geldrop-Mierlo vinden de mensen van de Denktank Wonen. Frans van Grunsven vertelde dat de woningnood hoog is door allerlei verkeerde keuzes in de politiek. Zo is er in veertien jaar tijd geen enkele eengezinswoning opgeleverd in de kern Mierlo. In Geldrop zijn wachtlijsten van duizend tot veertienhonderd mensen voor een huurwoning niet meer vreemd.

De wooncrisis in Geldrop-Mierlo raakt iedereen. Sommige mensen wonen nu misschien goed, maar als je om je heen kijkt en vraagt tref je overal veel problemen. Jongeren kunnen het huis niet uit, ouderen die kleiner willen wonen zitten klem en voor gezinnen en alleenstaande is er niks te vinden. Als je al iets vindt, betaal je woekerprijzen. De gemeenteraad vergadert op donderdag 24 februari over de woonsituatie. 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug