Luister
muziek
02 Juli 2024 07:00
Deel dit artikel:

Nieuw distributiecentrum Nuenen besproken tijdens raadsvergadering

GELDROP - Tijdens de recente raadsvergadering kwam het plan voor een nieuw distributiecentrum in Eeneind-West opnieuw ter sprake na vragen vanuit de VVD. Wethouder Frans Stravers meldde dat het onderwerp de afgelopen dagen al veel publiciteit heeft gegenereerd en dat dit waarschijnlijk zo zal blijven. De gemeente is volop bezig met het voorbereiden van een zienswijze tegen de bouwplannen, waarbij ook nauw wordt samengewerkt met de actiegroep die tegen het distributiecentrum is.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

De VVD vroeg ook welke verdere stappen de gemeente kan nemen. Wethouder Stravers benadrukte dat de gemeente inwoners aanspoort om zelf ook zienswijzen in te dienen. "We werken nauw samen met de actiegroep en zijn druk bezig met onze eigen zienswijze. We roepen ook onze inwoners op om een zienswijze in te dienen," aldus Stravers. Al diverse belangengroepen en ondernemers hebben aangegeven hun bezwaren te zullen indienen.

Verder vroeg Monica Leenders van de VVD of er een aanvullend verkeersonderzoek nodig is vanwege onduidelijkheden in het eerdere onderzoek. Stravers antwoordde dat de gegevens uit het onderzoek uitgevoerd voor de Lokale Bereikbaarheidsagenda hierbij worden gebruikt.

Het ontwerpbesluit voor de bouw van het distributiecentrum ligt sinds 24 juni ter inzage. Inwoners kunnen tot en met 4 augustus hun zienswijze indienen bij de gemeente Nuenen. Dit ontwerpbesluit en het stappenplan voor het indienen van zienswijzen zijn te vinden op de website van de gemeente Nuenen.

Wethouder Stravers benadrukte de mogelijke impact van het distributiecentrum: "Met de komst van deze enorme distributiehallen verwachten we een toename van verkeer met alle gevolgen van dien. We moeten er alles aan doen om dit tegen te houden. Ik roep onze inwoners op om hun bezwaren kenbaar te maken, vooral degenen die aan de route wonen tussen Eeneind-West en de A67."

De uitkomst van deze zienswijzen en de verdere stappen zullen bepalen of het distributiecentrum in Eeneind-West doorgang zal vinden.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug