Luister
Live
20 september 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Kom in actie tegen laaggeletterdheid

GELDROP-MIERLO - In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. Dat niet alleen, 1 op de 4 jongeren van 15 jaar heeft een taalachterstand. Als jongeren met die achterstand van school komen, lopen zij het risico de nieuwe generatie laaggeletterden te worden.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Moeite hebben met basisvaardigheden heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan mensen die hier géén moeite mee hebben.

Op 8 september is het de internationale dag van de Alfabetisering. Van donderdag 8 tot en met woensdag 14 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven samen met gemeenten en organisaties door heel het land de Week van Lezen en Schrijven. De Stichting roept heel Nederland op in actie te komen tegen laaggeletterdheid.

Moeite met lezen, schrijven en/of rekenen?
Wil je beter leren lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer? Het Taalhuis in Geldrop en het Taalpunt in Mierlo kunnen je hierbij helpen.

Kom gerust eens langs tijdens een inloopspreekuur, je hoeft hiervoor geen bibliotheek lid te zijn en het is geheel gratis en vrijblijvend.

Inloopspreekuren: Iedere 1e maandag van de maand in de bibliotheek in Geldrop (Heuvel 94)
Iedere 3e maandag van de maand in de bibliotheek in Mierlo (Dorpsstraat 113)

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug