Luister
muziek
9 augustus 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Vrijwilligerswerk doen

GELDROP-MIERLO - Als u tijd over heeft en graag anderen helpt, kunt u vrijwilligerswerk gaan doen. Vrijwilligerswerk is werk waar u geen geld voor krijgt. U bent bijvoorbeeld gastvrouw in een ziekenhuis, helpt op een school of gaat wandelen met ouderen. U kunt ook actief worden in het verenigingsleven; u heeft dan bijvoorbeeld een bestuursfunctie bij een ouderenbond of toneelclub.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Werkloos
De gemeente ondersteunt en stimuleert vrijwilligerswerk. Het is goed voor uzelf en uw omgeving. Het kan ook een stap zijn naar een betaalde baan. U krijgt er bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen van. U leert er dingen die ook handig zijn voor een baan. Vrijwilligerswerk staat goed op uw CV. U laat zien wat u allemaal kunt. En dat u actief bezig bent. Dat is belangrijk als u geen werk heeft. Misschien krijgt u via uw vrijwilligerswerk wel een betaalde baan?

Bent u al lang werkloos? Dan kan er aan u gevraagd worden om iets terug te doen voor uw uitkering. Dat heet een tegenprestatie. Het werk dat u dan doet moet goed zijn voor de samenleving. Het lijkt dus een beetje op vrijwilligerswerk. Als u al vrijwilligerswerk doet, kan het zijn dat u geen tegenprestatie hoeft te doen. Vraag bij het CMD waar u als vrijwilliger naartoe kunt en meld u aan. Bel met telefoonnummer 040-2893899.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug