Luister
muziek
7 december 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Super Vrijwilligersorganisaties van het jaar 2022 in ‘t zonnetje

GELDROP-MIERLO - Op woensdag 7 december, tijdens Nationale Vrijwilligersdag, staat de gemeente Geldrop-Mierlo stil bij het vrijwilligerswerk én worden een paar Super Vrijwilligersorganisaties uit onze gemeente extra in het zonnetje gezet. Uit 70 genomineerde organisaties en ruim 500 nominaties zijn drie Super Vrijwilligersorganisaties van het Jaar 2022 en een ‘eervolle vermelding’ gekozen. Wethouder Peter Looijmans (vrijwilligersbeleid) verrast die dag namens het college van B&W de Super Vrijwilligersorganisaties op locatie met ‘huisdeurbezoeken’ en overhandigt aan de vrijwilliger van de winnende vrijwilligersorganisatie een check ter waarde van 1.000 euro vrij te besteden.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

De Super Vrijwilligersorganisaties
De Super Vrijwilligersorganisaties van het Jaar 2022 zijn:
- Stichting ‘t Saam, al jaren actief in Mierlo met ontmoeting en activering; heeft de zaakjes goed op orde (ook vrijwilligersbeleid).
- Vereniging Uno Animo, een zeer graag geziene vrijwilligersorganisatie gevestigd in Mierlo die actief is in sport en gym met een groot bereik.
- Stichting KommuS, een opvallende vrijwilligersclub met stevige connectie in de haarvaten van Geldrop. Actief met cultuur, radio/media en events.

Eervolle vermelding
Een eervolle vermelding gaat uit naar patiëntenvereniging Luchtgenoten van het Anna Ziekenhuis. Luchtgenoten is een vrijwillige longpatiëntenvereniging van vele vrijwilligers zijnde ervaringsdeskundigen, onderdeel van Anna Ziekenhuis waar ook vele vrijwilligers met grote tevredenheid werken.

Waardering en/of aansporing
De jury, bestaande uit stakeholders/experts die dagelijks met vrijwilligers, vrijwilligerswerk en vrijwilligersorganisaties te maken hebben, heeft niet alleen naar het verleden gekeken, maar ook naar de toekomst: de Super Vrijwilligersorganisatie kan ook worden aangespoord om met het vrijwilligerswerk door te gaan en/of om anderen bij het vrijwilligerswerk te betrekken c.q. te inspireren.

Daarbij is op allerlei criteria gelet. Er is een diverse mix aan vrijwilligersorganisaties verkozen, de jury heeft daarbij gekeken naar: kleine organisatie met puur alleen vrijwilligers, grotere organisatie met een professionele schil, doelgroepen en bereik, uit Geldrop en uit Mierlo, de tevredenheid over de sfeer en aansturing, de ontwikkeling die vrijwilligers kunnen ervaren in de eigen vrijwilligersorganisatie, actief met cultuur, welzijn, de wijk, sport, etc.

Vrijwilligers faciliteren, ondersteunen en waarderen
Ook in Geldrop-Mierlo zetten veel vrijwilligers zich op allerlei manieren in voor verenigingen, stichtingen, clubs, evenementen of mensen in hun buurt. Er zijn vrijwillige maatjes, klussers, trainers, gastvrouwen, chauffeurs, mantelzorgers, bestuurders en ga zo maar door. Zij zijn allemaal bijzonder, waardevol en onmisbaar en maken wonen en leven in Geldrop-Mierlo voor iedereen een stuk fijner en leuker! 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug