Luister
muziek
19 april 2024 - 10:00
Deel dit artikel:

Wandelaars gewaarschuwd: houd honden aangelijnd tijdens broedseizoen

GELDROP-MIERLO - Met de komst van de lente ontwaakt de natuur uit haar winterslaap en transformeert ze tot een ware kraamkamer. Het is een genot om de frisse lucht in te ademen tijdens een ontspannende wandeling, zeker met de trouwe viervoeter aan onze zijde. Echter, tijdens het broedseizoen is het cruciaal om extra voorzichtig te zijn.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Dieren zoeken in deze tijd van het jaar overal naar geschikte plekken om te nestelen of te broeden. Onze nieuwsgierige honden, die graag op ontdekking gaan in het bos, kunnen hierbij onbedoelde schade aanrichten. Wanneer dieren verstoord worden, kan dit ernstige gevolgen hebben, zoals eieren die niet uitkomen en dieren die in paniek raken en de weg op vluchten.

Om de kans op een succesvol broedseizoen te vergroten en jonge dieren gezond te laten opgroeien, is het van groot belang om verstoring te minimaliseren. Dit betekent dat honden tijdens het wandelen in de natuur te allen tijde aangelijnd moeten zijn. Het aanlijngebod geldt niet alleen uit respect voor de natuur, maar is ook wettelijk verplicht. Overtredingen worden zeker in deze periode bestraft.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug