Luister
muziek
12 Juli 2024 14:15
Deel dit artikel:

Expositie ‘Irritant maar interessant’ bij IVN Geldrop

GELDROP - Over dieren en planten die onze ergernis kunnen opwekken gaat de interactieve expositie in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Interessant zijn ze ook, bijvoorbeeld vanwege hun communicatie, kunstzinnigheid, gehaaide tactieken en overlevingskunsten. Tot november op zondagmiddag open van 14 tot 17 uur, toegang gratis.

geldrop-mierlo24
  / IVN Geldrop
  • Beeld - Margot Klaren
Advertentie

Papiervreters, vuile stinkers, landjepikkers en ander gespuis
De nieuwe jaartentoonstelling heeft aandacht voor dieren en planten die je misschien liever niet in je omgeving ziet, voelt of ruikt. Herrieschoppers, griezels, ziektebrengers: steenmarters en kraaien, spinnen en pissebedden, ratten en teken. Mieren in je keuken en gangengravers die je gladde gazon mollen, je zóu ze! En wat te denken van planten die hooikoorts veroorzaken, prikken of zich overal uitzaaien en bijna onuitroeibaar zijn. IVN weet er wel raad mee. Kijk eens hoe mooi, interessant, nuttig, onmisbaar of smakelijk ze zijn en je ziet ze voortaan met andere ogen!

Kijk en luister verder
De expositie zet je ook aan het werk. Lukt het jou de puzzel op te lossen en herken je die ijselijke schreeuw? Als altijd zijn er opgezette dieren, ook in de vitrines in het koetshuis. Het houten paard staat nog steeds op stal voor een rustig ‘ritje’ in de laatste paardenbox.

Heb je zin om je aan te sluiten bij de werkgroep of bezoekers te ontvangen op zondagmiddagen? Kijk op de website onder ‘Werkgroepen; Tentoonstelling’ voor informatie. Met IVN beleef je nog meer natuur! 

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug