Luister
muziek
11 februari 2024 - 09:45
Deel dit artikel:

Belangrijke prijs voor vrijwilligers van De BeestenBende Geldrop-Mierlo

geldrop-mierlo24
  / Gemeente Geldrop-Mierlo
Advertentie

GELDROP-MIERLO - De BeestenBende is jarig en wint meteen Vakjury Award voor Duurzaamheid!

Net aan het begin van hun 20ste Jubileumjaar hebben De BeestenBenders een mooie prijs te pakken. Tijdens de feestelijke uitreiking in het Figi theater in Zeist mochten de mensen van De BeestenBende de Vakjury Award voor Duurzaamheid mee naar huis nemen (categorie Opruimen Lokaal). De Awards voor Duurzaamheid zijn speciaal bedoeld voor ‘duurzame initiatieven die leefbaarheid en verbinding versterken’. De Vakjury prijst in haar juryrapport vooral de energie die een heel nieuwe generatie schoolkinderen (en hun ouders) in hun opruimrondes stoppen. Ook in Geldrop-Mierlo zijn de BeestenBenders al sinds 2014 actief, onder het motto: ‘Dan gebeurt er wat!’.

Voor de dieren in jouw buurt
Al meer dan 15.000 kinderen en hun ouders hebben zich de afgelopen 20 jaar aangemeld om mee te helpen. Want als BeestenBender kom je in actie voor de dieren in je buurt en voor alles en iedereen die hier lekker wil samenleven. BeestenBenders gaan in teams met knijpers en afvalzakken op pad om zwerfafval op te ruimen en zo te zorgen voor een schonere leefomgeving voor mens en dier. Als beloning voor het harde werk, maken De BeestenBenders het hele jaar door spannende dierenavonturen mee. En als klap op de vuurpijl mogen ze elk jaar als VIP’s naar De Grote BeestenBende Maand in Burgers’ Zoo.

Dubbel feest voor De BeestenBende
Het winnen van deze mooie prijs valt samen met het 20-jarig bestaan van de BeestenBende. Sinds 2004 zetten de jonge BeestenBenders zich in om van dit project het leukste leefbaarheidsproject van Nederland te maken. In deze 20 jaar is De BeestenBende gegroeid tot een beweging met duizenden leden uit heel Nederland, waarbij zich in totaal al tientallen gemeenten, wooncorporaties en zelfs zorggroepen hebben aangesloten. Om dit groots te vieren staan er in 2024 met het thema ‘De BeestenBende 20 jaar!’ allemaal extra feestelijke activiteiten op het programma voor BeestenBenders. Met het binnenhalen van deze Vakjury Award is het jubileumjaar alvast goed begonnen.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug