Luister
muziek
22 februari 2024 - 16:00
Deel dit artikel:

Voedselkastjes helpen inwoners in armoede

geldrop-mierlo24
  / Gemeente Geldrop-Mierlo
Advertentie

GELDROP-MIERLO - Zoals iedereen weet zijn het afgelopen jaar de energieprijzen flink gestegen, zijn de boodschappen duurder geworden en zijn de kosten van materialen zijn ook flink gestegen. Het heeft grote gevolgen voor veel gezinnen. Ook in Geldrop-Mierlo zien we de gevolgen van deze prijsstijgingen.

Delen tegen voedselverspilling
In een voedselkastje staan producten die inwoners kunnen missen uit hun voorraadkast. Denk aan voedsel, menstruatieartikelen en andere verzorgingsproducten. Op deze manier helpen we gezinnen die bijvoorbeeld in armoede leven én gaan we voedselverspilling tegen. Want ook voedselverspilling is iets waar we allemaal een aandeel in hebben.

Waar vind ik de voedselkastjes?
Onze gebiedsregisseurs hebben onlangs een aantal voedselkastjes laten maken door leerlingen van het ROC in Mierlo. Deze kastjes zijn verloot aan inwoners die zich hiervoor aangemeld hadden. Naast de kastjes die we verloot hebben, hebben meer inwoners een voedselkastje in hun tuin staan.

Onderstaand vindt u een overzicht van de voedselkastjes in onze gemeente. Sommige kastjes zijn ook een MUP (menstruatie uitgifte punt). Heeft u ook een voedselkastje, en vindt u het belangrijk dat iedereen deze kan vinden, geeft dit dan door aan ons. Dit kan via h.hess@geldrop-mierlo.

Laarstraat 3, Geldrop

Basisschool de Ganzebloem, Geldrop
(kastje aan zijde Gandalf)
Saruman 1, 5663SK, Geldrop, NL

Fazantlaan 36, Mierlo

John Franklinstraat 23, Geldrop

Gruttostraat 3, Geldrop

Weeffabriek, Geldrop
Molenstraat 23, 5664HV, Geldrop, NL

Lepelaar 10, Geldrop

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug