Luister
muziek
22 December 2023 15:00
Deel dit artikel:

Lichtjes op oorlogsgraven Mierlo

MIERLO - Op Kerstavond, 24 december 2023, vindt een bijzondere herdenking plaats op het Brits Ereveld Mierlo aan de Geldropseweg 68. De Lichtjes op Oorlogsgraven ceremonie nodigt schoolkinderen, veteranen, en alle geïnteresseerden uit om samen stil te staan bij de soldaten die vochten voor onze vrijheid.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Vanaf 16.30 uur worden brandende kaarsen bij de graven geplaatst, een symbool van respect en herdenking voor de overleden soldaten. Het is een moment om te reflecteren op de vrijheid die we koesteren, een vrijheid waarvoor zij gestreden hebben.

De Bolsius kaarsen, die 40-50 uur branden, staan klaar op het ereveld. Donaties voor deze kaarsen zijn van harte welkom en kunnen worden overgemaakt naar NL40 INGB 0000167498 ten name van LJ van den Berg met vermelding 'Lichtjes Mierlo 2023'.

Het programma omvat een warm welkomstwoord, de symbolische ontsteking van het eerste licht door een veteraan met zijn kinderen, en muzikale ondersteuning door een muzikant van de Gemert Firebrigade Pipes & Drums. De kaarsen worden uitgedeeld en voor de graven geplaatst.

Voor deelnemers wordt aangeraden zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen vanwege beperkte parkeergelegenheid. Indien met de auto wordt gekomen, volg dan alsjeblieft de aanwijzingen van verkeersregelaars om overlast te voorkomen.

Het is een gelegenheid om samen te komen en respect te tonen voor zij die vochten voor onze vrijheid, een vrijheid die we nog altijd mogen koesteren.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug