Luister
muziek
20 november 2023 - 17:30
Deel dit artikel:

Feestelijke Sinterklaasintocht in Geldrop

GELDROP - Op zondag 19 november was het een bruisende dag in Geldrop met de verwachte komst van Sinterklaas en zijn gevolg. Om 13:45 uur kwam de Sint, vergezeld door zijn Pieten, per boot aan in de haven van Hulst, waar de voorzitter van Stichting De Drie Harten hem hartelijk begroette.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - Ad Hoeks
Advertentie

De Sint arriveerde niet alleen; hij bracht een boot vol vrolijke Pieten mee, die samen met alle kinderen een groots feest maakten. De stoet van Pieten bestond uit turnpieten, brandweerpieten, strooipieten en zelfs abseilpieten die vanaf de Brigidakerk een spectaculaire show opvoerden. Voor het eerst waren ook de rolschaatspieten van de partij, wat voor extra verrassingen zorgde.

Tijdens de intocht kregen ze muzikale ondersteuning van Aventurado Bateria, de Kwelpiepers, Euphonia en GMC. Rond 14:45 uur begon Sinterklaas zijn tocht door Geldrop. Uiteindelijk bereikte hij het Horecaplein, waar burgemeester Jos van Bree hem samen met de kinderburgemeester verwelkomde. Op dit grote podium zorgde Kommus-radio vanaf 15 uur voor een feestelijke sfeer.

Tot ongeveer 17:00 uur werd er samen een groot feest gevierd voordat Sinterklaas en zijn Pieten hun weg vervolgden.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug