Luister
muziek
18 September 2023 07:00
Deel dit artikel:

Update over locatie De Akert in Geldrop

GELDROP - Er zijn ontwikkelingen gaande bij Locatie De Akert in Geldrop, waar zowel studentenhuisvesting als huisvesting voor asielzoekers plaatsvindt. Hier is een overzicht van recente updates:

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Voorbereidingen voor Studentenkamers begonnen
In de week van 11 september zijn de voorbereidingen gestart voor de studentenkamers op Locatie De Akert. Diverse bouwbedrijven zijn begonnen met het bewoonbaar maken van de kamers voor de studenten. Op 20 september worden naar verwachting de eerste meubels geleverd. Het gaat om kamers voor in totaal 46 studenten en 10 coassistenten.

Ingebruikname van de Kamers
Na het verkrijgen van de benodigde vergunningen zullen Fontys studenten hun intrek nemen in de periode van 3 tot 6 oktober. VPS, de vastgoedbeheerder, verhuurt de kamers aan de studenten. VPS heeft duidelijke huisregels opgesteld, waaronder het verzamelen van huisvuil in bestaande ondergrondse containers, het juist stallen van fietsen en scooters, en het verbod op het organiseren van evenementen en festiviteiten. Om de leefbaarheid en naleving van de huisregels te waarborgen, zijn er huismeesters en hoofdbewoners aangesteld. VPS zal tijdens de eerste dagen aanwezig zijn om studenten te verwelkomen en te instrueren.

Huurovereenkomst tussen Anna Zorggroep en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA)
Op 1 september is de huurovereenkomst getekend tussen de eigenaar van Locatie De Akert, Anna Zorggroep, en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Deze overeenkomst heeft een looptijd van 3 jaar, en zal dus geldig zijn tot 31 augustus 2026. De exacte ingebruiknamedatum door het COA moet nog worden vastgesteld.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug