Luister
muziek
17 September 2023 13:00
Deel dit artikel:

Veiligheid van kinderen op schoolroutes

GELDROP-MIERLO - Nu de scholen weer in volle gang zijn en het slechtere weer nadert, merkt de gemeente dat steeds meer ouders hun kinderen met de auto naar school brengen. Helaas gaat dit niet altijd gepaard met verantwoord parkeren, wat kan leiden tot onveilige situaties. Het is van cruciaal belang dat ouders zich bewust zijn van hun parkeergedrag en ervoor zorgen dat ze de verkeersregels naleven om de veiligheid van alle kinderen te waarborgen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Hier zijn enkele tips voor veilig parkeren en rijden rondom scholen:

  1. Parkeren op toegestane plaatsen: Parkeer je auto alleen op aangewezen parkeerplaatsen en vermijd het parkeren langs gele strepen, op zebrapaden of andere verboden gebieden. Deze regels zijn er om de veiligheid van voetgangers en kinderen te garanderen.

  2. Kiss en Ride zones: Als er een speciale 'kiss en ride zone' op school is, gebruik deze dan zoals bedoeld. Beperk je wachttijd hier tot een minimum om een soepele doorstroming van het verkeer te garanderen.

  3. Rustig rijden: Wanneer je het schoolterrein nadert of verlaat, houd je snelheid dan laag. Dit helpt ongelukken en verwarring te voorkomen.

  4. Efficiënt afzetten: Zet je kinderen snel en veilig af en rijd meteen weer weg. Als je kinderen nog een eindje moeten lopen naar de ingang van de school, overweeg dan om een veilige afstand van de school te parkeren en samen te lopen.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug