Luister
muziek
18 September 2023 15:00
Deel dit artikel:

Sportcafé Klimaat van Aandacht 26 september 2023

geldrop-mierlo24
  / Gemeente Geldrop-Mierlo
Advertentie

MIERLO - Leef! organiseert dit jaar weer een aantal sportcafés die gratis toegankelijk zijn voor iedereen, bestuurders, vrijwilligers en leden. Op 26 september staat het volgende sportcafé gepland bij VV Mifano in Mierlo. De avond start om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.00 uur.

Dit sportcafé staat in het teken van het Vergeten Kind heeft het Klimaat van Aandacht ontwikkeld: een omgeving waarin kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen. Want kinderen hebben recht op onze volledige aandacht. Voor minder doen we het niet. En dat begint bij volwassenen. Bij het Klimaat van Aandacht ligt de focus niet op het gedrag van kinderen maar op de houding van volwassenen. Dit vormt de basis van een positief pedagogisch klimaat waarin moeilijk gedrag vaak voorkomen wordt door de rol die volwassenen aannemen. Het Klimaat van Aandacht draait om willen, zien en doen. Zie het als drie tandwielen die in verbinding met elkaar staan. De motivatie (willen) is de motor waarmee volwassenen een band met het kind aangaan. Daarmee kun je zien wat een kind echt van je vraagt. Vervolgens kun je in die behoefte voorzien door jouw handelen (doen). Dit stelt volwassenen in staat om achter het gedrag van het kind te kijken en maakt van hen een onmisbare steunpilaar in het leven van een kind

Het Klimaat van Aandacht behoort tot de servicelijnen van NOC*NSF. Op deze avond maak je kennis met het onderwerp, waarna je vervolgens via de buurtsportcoaches van Leef! Geldrop-Mierlo een aanvraag kan indienen voor deze servicelijn. Ook zijn er andere servicelijnen beschikbaar, informeer daarover bij onze verenigingsondersteuners!

Graag zien we je bij het sportcafé, inschrijven kan via www.leefgeldrop-mierlo.nl/sportcafe

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug