Luister
muziek
5 juni 2023 - 17:00
Deel dit artikel:

Frans feest in de Weeffabriek in Geldrop

GELDROP - In de Weeffabriek vinden er een hele hoop mooie (Franse) activiteiten plaats. In het weekend van 9, 10 en 11 juni is er alleen nog een mooi zonnetje nodig om volop te kunnen genieten van Franse sferen in Geldrop.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Op vrijdagavond draait Filmhuis Hofdael de Franse film: “Un beau Matin”, tegen betaling van 7 euro (aanvang 20.30 uur).

Daarnaast wordt er een muzikaal programma verzorgd door Hans Loeffen en Co met een ode aan Parijs, de stad die tot de verbeelding spreekt van vele jazzliefhebbers. Dit muziekevenement begint om 20.30 uur en is gratis te bezoeken in het Weefcafé.

Op zaterdag om 10.30 uur draaien we de beroemde film “Chocolat” met Johnny Depp en Juliette Binoche.

Ook is het mogelijk om tegen betaling te lunchen, uiteraard met Franse croissantjes veel meer Franse delicatessen. Een ticket voor de film + lunch kost 14,50 en een los kaartje voor de film kost 7,00.

Van 14.00 tot 15.30 uur zal het GMC onder leiding van dirigent Henk Mertens een speciaal Frans muzikaal programma verzorgen in de grote zaal. Het thema is “Souvenirs de France” en belooft een afwisselend programma van klassiek tot pop. Met solisten op saxofoon en trompet, muziek uit Les Mirables en een eerbetoon aan de bekende zangeres Edith Piaf. Toegang is gratis.

Na dit muzikaal intermezzo is het tijd om te gaan dineren en dat kan in de foyer, daar wordt een Frans diner opgediend, compleet met de welbekende uiensoep. Kosten bedragen 15 euro pp, voor kinderen t/m 12 jaar is het 7,50.

Leerlingen van het Kunstkwartier laten om 19.00 uur in de grote zaal chansons, filmmuziek en andere beroemde Franse melodieën horen. Gratis toegang tot deze Soiree Musicale.

Tot slot kan men op dezelfde avond tegen betaling een kennismaking bijwonen over Franse cognac, Armagnac en Eau de Vie. Deze proeverij kost 20 euro en kan in de winkel van Druif en Graan, Korte Kerkstraat 42 besteld worden. Tijdstip is van 20.00 tot 22.00 uur.

Zondag om 11.00 uur begint de dag met een leuke Franse film voor de kinderen. “Astérix, het geheim van de toverdrank”, tegen betaling van 5 euro.

Ook ’s middags is er weer de mogelijkheid voor een Franse lunch en daarna het bekende kunstgebeuren op De Bleek bij de schoorsteen: het Place du Tertre, een verwijzing naar het beroemde plein in de populaire wijk Montmartre in Parijs. Hier zullen verschillende kramen staan met onder andere kunstzinnige producten, demonstraties, workshops en 2de hands boeken.

Tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotografie en keramiek zijn aanwezig en van de verschillende werkvormen worden ook stukken te koop aangeboden.

In de Wiele zelf vindt een grote eindejaar tentoonstelling plaats van allerlei kunstvormen. Ook is er de prijsuitreiking van de fotografiewedstrijd van afgelopen najaar.

Doorlopend zijn er demonstraties te bekijken en kunnen bezoekers zelf meedoen als ze willen.

Fotografiedocent Marcel de Buck maakt foto’s van bezoekers in Franse sferen.

Voor de mensen die liever binnenblijven is er in de Weeffabriek nog een muziekprogramma:

Om 14.00 uur treden de Tamino’s op in de grote spoel met Franse chansons en andere mooie muziek. Zij treden afwisselend op met optredens van ca 20 minuten. Ook hier is de toegang gratis.

Tickets voor de films, lunch of diner kunnen besteld worden via de website van de Weeffabriek: www.weeffabriek.nl

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug