Luister
muziek
24 mei 2023 - 13:00
Deel dit artikel:

Studenten Harmonieorkest Auletes in de betoverende kasteeltuin van Kasteel Geldrop

GELDROP - “Terwijl in mijn fantasie de Admiraal Tegetthoff de eerste drijfijsvelden doorkruist, laat ik mij zachtjes terugzinken in het duister van de tijd en glijd ik door de eeuwen terug naar het begin van een hartstocht, naar het jaar 1872...”

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Zo begint het spectaculaire en muzikale verhaal dat verteld wordt in ‘De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis’, gecomponeerd door Harrie Janssen. Dit originele muziekstuk brengt door middel van vertelling en muziek het verhaal van een ruige expeditie naar de Noordpool ten gehore. Studentenharmonieorkest Auletes uit Eindhoven zal dit stuk in samenwerking met verteller Stefan Berends tot leven brengen in de sprookjesachtige kasteeltuinen van Kasteel Geldrop. Naast ‘De Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis’ zal ook het trombone soloconcert ‘Colors’ van componist Bert Appermont uitgevoerd worden. In de vier delen van dit stuk komen verschillende kleuren – geel, rood, blauw en groen – voorbij en wordt elke kleur op speelse en muzikale wijze gekarakteriseerd. De trombonesolo wordt gespeeld door Auletes’ eigen eerste trombonist, Luuk Janssen.

Het concert is gratis te bezoeken tijdens de nationale Dag van het Kasteel op 29 mei! De uitvoering vindt plaats om 14:00 uur in de kasteeltuin van Kasteel Geldrop. Mocht er onverhoopt een bui vallen dan kan het dat de concerttijd enigszins verschoven wordt, houd hiervoor onze socials in de gaten!

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug