Luister
muziek
16 maart 2023 - 14:00
Deel dit artikel:

Lezing ‘Wat zit er onder de grond op Luchen?’

MIERLO - Op woensdag 22 maart as. om 20.00 uur vindt in 't Mierles Huukske (Vesperstraat 8) deze lezing plaats. De toegang is gratis. Martijn Bink van VUhbs archeologie, het archeologisch opgravingsbedrijf van de Vrije Universiteit Amsterdam, verzorgt de presentatie. Hij vertelt over de geschiedenis van het archeologisch onderzoek in Mierlo in het algemeen en op Luchen in het bijzonder. VUhbs archeologie is één van de professionele organisaties die in deze wijk één of meerdere opgravingen hebben verricht. Deze onderzoeken en opgravingen moeten plaatsvinden voordat er in een wijk gebouwd mag worden. Martijn gaat per archeologische periode in op de vondsten en resultaten. Naast de opgravingen op Luchen komen ook die aan de Burgemeester Termeerstraat, Kranenbroek en Hazewinkel aan de orde. Hij gaat ook in op opgravingen aan de andere kant van Mierlo, zoals op Neerakkers, bij Huize Bethanië en de Mona Lisa.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Wonen in Luchen is niks nieuws
Dit is het jaarthema 2023 van Heemkundekring Myerle. De huidige bewoners van de wijk Luchen zijn niet de eerste bewoners van dit gebied. Daar waar nu al die nieuwe huizen staan, woonden al mensen in de late bronstijd en vroege ijzertijd, dus tussen 1050-500 voor Christus. Deze nieuwste wijk van Mierlo is voldoende interessant om daar dit jaar bijzondere aandacht aan te besteden. Dit jaarthema is tevens het tweede item van de Canon van Mierlo, zie www.canonvanmierlo.nl.

Verhalen over en beelden van Luchen gezocht
Mocht je foto’s, filmpjes of verhalen hebben, neem dan gerust contact op met Heemkundekring Myerle. Samen wordt bekeken op welke manier we deze kunnen opnemen in ons jaarprogramma, bijvoorbeeld als tentoonstelling of presentatie. Mocht je informatie hebben of mensen kennen die iets over het jaarthema ‘Wonen in Luchen is niks nieuws’ kunnen en willen vertellen, geef dit dan door via ons e-mailadres info@heemkundekringmyerle.nl.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug