muziek
30 januari 2023 - 12:00
Deel dit artikel:

Mifano 1 wint ook derde wedstrijd na de winterstop

MIERLO - Mifano 1 heeft ook de derde wedstrijd na de winterstop gewonnen. In Vlierden werd SPV met 1-2 verslagen, na een 1-1 ruststand.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

In het begin van de wedstrijd was SPV de iets dreigender ploeg en in de twaalfde minuut kwam SPV op voorsprong. Na een vlotte aanval wist de spits van SPV de bal binnen te schieten. Mifano kwam hierna beter in de wedstrijd en kwam al snel op een gelijke stand. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Niels Couwenberg en dienst voorzet werd prima binnengekopt door Kevin van Elven. Meteen hierna werd het bijna 1-2, maar na een goede actie van Wouter Koolen werd zijn schot goed gered door de keeper van SPV. Mifano was zeker niet minder dan SPV maar toch was het SPV dat in de negenentwintigste minuut een grote kans kreeg maar het schot ging langs. Verder wist keeper Rick van Hoof twee keer prima te redden zodat het tot de rust 1-1 bleef.

Al snel in de tweede helft kwam Mifano op voorsprong via een hele mooie aanval. Deze werd ingezet door Mick van de Burgt die een paar man passeerde en een goeie steekbal gaf op Bram Ernest. Diens voorzet werd prima binnengeschoten door Wouter Koolen. In de achtenzestigste minuut was en een heel mooi afstandsschot van Mick van de Burgt dat rakelings over ging. SPV probeerde wel om Mifano onder druk te zetten en om gevaar te stichten maar het lukt Mifano de laatste wedstrijden prima om een kleine voorsprong over de streep te trekken. Echt gevaarlijk kon SPV niet worden. In de vierentachtigste minuut leek Mifano op 1-3 te komen maar het schot van Rick Smeets ging via de binnenkant van de paal terug in het veld. Zo bleef het 1-2, een prima overwinning voor Mifano. Volgende week speelt Mifano uit tegen RKGSV uit Gerwen. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.