Luister
Live
24 januari 2023 - 14:30
Deel dit artikel:

Workshop wilgentenen vlechten bij IVN Geldrop

GELDROP - De workshop wilgentenen vlechten bij IVN Geldrop was zo succesvol dat er meteen een wachtlijst ontstond voor een herhaling. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor zaterdag 18 maart van 10-13 uur in natuurinformatiecentrum De Paardestal. Ambachtelijk vlechter Jac de Cock begeleidt deelnemers bij het maken van hun eigen werkstukken. Aanmelden kan tot 6 maart.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - José Rögels

Programma workshop
De les start met een kort verhaal over de biotoop van de wilg, de betekenis voor mens en dier, gevolgd door de historie van het vlechten, telen en de behandeling van wilgentenen. Daarna kunnen de deelnemers één of meer producten maken met behulp van een mal. Ze kunnen kiezen uit onder meer een vogelnest, paasmandje, puntmand, fruitschaal, vetbal/pindahouder en kerstboompje. Alle benodigde materialen zijn aanwezig.

Aanmelding en informatie
De workshop vindt plaats in natuurinformatiecentrum De Paardestal, gelegen in het kasteelpark van Geldrop. Deelname kost € 22,50 inclusief materialen, koffie/ thee. Leden van IVN Geldrop krijgen € 2,50 korting. Aanmelden kan tot 6 maart bij Dorothé Heiligers, via dorotheheiligers@hotmail.com of 040 2855265. IVN Geldrop is ook op internet en facebook.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug