Luister
muziek
30 november 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Ons Mierlo na 1950

MIERLO - Op donderdag 8 december presenteert Rinie Weits in de zaal van 't Mierles Huukskse, Vesperstraat 8 een scala aan Mierlose foto's. De aanvang is 20.00 uur, tussendoor zal een korte pauze worden gehouden. Aan de hand van ruim 150 foto's vergezeld van toelichtingen, verhalen en anekdotes, zal Rinie ons rondleiden in het Mierlo van na de oorlog. De onderwerpen in de presentatie hebben een breed karakter en laten velerlei vergeten of herkenbare beelden zien. Om er een aantal te noemen:

  • Dorpsgezichten en oude straatbeelden. Gebouwen, soms verdwenen en als ze er nog zin hebben ze meestal een heel andere aanblik gekregen.
  • Oude ambachten, bekende of vergeten beroepen zoals van land- en fabrieksarbeiders, winkeliers, notabelen etc.
  • Gezondheidszorg en persoonlike verzorging zoals het baden, oude gebruiken en leefomstandigheden die wij nu als min of meer primitief zien.
  • Verenigingen, sporten, familieaangelegenheden en andere interessante gebeurtenissen.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Natuurlijk passeren ook bekende en minder bekende personen, soms vergeten, terwijl andere juist weer een herinnering in ons zullen oproepen. Net zoals de onderwerpen in de Canon van Mierlo dat ook doen. Zo zal het oude Mierlo weer voor even herleven. En met recht zeggen we Mierlo, un dörp mi pit.  

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug