Luister
muziek
29 november 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Geanimeerde ruilbeurs Canon van Mierlo

MIERLO - Donderdag 23 november hield Heemkundekring Myerle de ruilbeurs ter afsluiting van de periode dat gespaard kon worden voor de fotostickers in het verzamelalbum Mierlo, un dörp mi pit. Het werd een druk bezochte bijeenkomst waarbij vele Mierlonaren hun laatste plaatjes in het album nog konden krijgen. Bij PLUS Mierlo waren de stickers voor het einde van de actieperiode op. Naast de vele ruilmogelijkheden via internet en in het dorp was de ruilbeurs de aangewezen plek om te ruilen met de foto-stickers die de heemkundekring had verzameld. 

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
Advertentie

Veel leden en niet-leden hadden vooraf hun dubbele plaatjes ingeleverd, zodat die konden worden ingezet bij de ruilbeurs, ook op de beurs werden veel plaatjes ingeleverd. Voor zover die niet zijn ingezet op de ruilbeurs worden die door de heemkundekring gebundeld tot volledige sets en die samen met een boek worden aangeboden aan instellingen in het sociale domein. Het verzamelalbum is één van de activiteiten rondom de ontwikkelde Canon van Mierlo. In december verschijnt nog een boek met daarin de volledige teksten van de canon en nog veel foto’s die niet in het verzamelalbum stonden. Het boek zal verkrijgbaar zijn bij de heemkundekring en waarschijnlijk ook bij PLUS Mierlo en bij Bruna Mierlo. Ook zal er nog een tentoonstelling rondom de canon worden ingericht in het atrium van Hof van Bethanië. Dus houdt de aankondigingen hieromtrent in de gaten. En last but nog least is er ook nog een prachtige website gemaakt over de Canon van Mierlo. Op de informatieborden aan de invalswegen van Geldrop-Mierlo stond te onrechte dat er (ook nog) een ruilbeurs zal zijn op 10 december, die is helaas onjuist, er is geen tweede ruilbeurs.

Hans Verhees, projectleider vanuit de heemkundekring, geeft aan dat het verzamelalbum helemaal voldaan heeft aan de verwachtingen die de vereniging had. “Mierlo kwam in actie, jong en oud waren bezig met het verzamelen en ruilen en de geschiedenis van ons dörp mi pit, is breed onder de aandacht van de Mierlonaren gebracht.” Voor de enkeling die het helemaal gemist heeft en die een boek met een volledige set foto’s wil hebben kan de heemkundekring er nog enkele te koop aanbieden. Het zijn niet de sets die beschikbaar zijn gekomen via de ruilbeurs, maar speciaal gedrukte stickersets. Informatie via info@heemkundekringmyerle.nl.

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug