Luister
muziek
22 november 2022 - 14:30
Deel dit artikel:

Landschapswandeling Verste Heide met IVN Geldrop 29 november

GELDROP - Een wandeling over de Verste Heide met natuurgidsen van IVN Geldrop vindt plaats op 29 november. De start is om 13.30 uur vanaf de openbare parkeerplaats bij viaduct Heidezicht, Heezerweg in Mierlo. Deelname is gratis. Geen honden.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - Frans van den Boom
Advertentie

Iedere laatste dinsdag van de maand gidst IVN Geldrop sportieve natuurliefhebbers tijdens een wandeling waarbij de aandacht vooral uitgaat naar landschappelijke kenmerken en waarden. Op 29 november doorkruist men de Verste Heide, onderdeel van de Strabrechtse Heide. Uit onderzoek bleek de heide verzuurd door stikstofneerslag, ten koste van veel planten, insecten en dieren die ervan afhankelijk zijn. Pijpenstrootje overwoekerde de heide. Door onder meer maaien, plaggen, begrazing en de aanleg van bloemrijke graanakkertjes moet herstel inzetten. Verschillende plant- en diersoorten profiteren van deze herstelwerkzaamheden zoals de nachtzwaluw, boomleeuwerik, klokjesgentiaan en het zeldzame gentiaanblauwtje, een vlinder.

Inlichtingen
Fietsers vanuit Geldrop kunnen via twee mooie natuurroutes de startplaats bereiken: door het bos vanaf de kruising Sluistraat-Grote Bos en over de Strabrechtse Heide vanuit de Coevering (het viaduct bij de Bosrand). De wandeling van 8 km duurt drie uur, inclusief een pauze halverwege. Advies is tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901.

IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid, donateur of vrijwilliger worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk en ledenblad beleef je nog meer natuur!

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug