GELDROP - Op Coming Out Day, dinsdag 11 oktober om 13.00 uur, hijst wethouder Mathil Sanders samen met Miranda Verdouw, bestuurslid van Geldrops Pride de regenboogvlag bij het gemeentehuis van Geldrop. Met het hijsen van de regenboogvlag geven ze een boodschap af om open te staan voor diversiteit, seksuele geaardheid en genderneutraliteit.
Iedereen doet mee en hoort erbij
Geldrop-Mierlo wil een gemeente zijn waar iedereen mee kan doen en erbij hoort. Het onderwerp inclusie is overal op van toepassing, gezondheid, wonen, inkomen, activiteiten en relaties. In de wijken, het verenigingsleven, tijdens het winkelen en uitgaan met vrienden.
Inclusie betekent ook dat we mensen op een gelijkwaardige wijze behandelen. Wij vinden het fundamenteel dat alle mensen zich onderdeel voelen van onze gemeenschap en deelhebben aan die gemeenschap. Dit betekent dat Geldrop-Mierlo voor een inclusieve gemeenschap staat en gaat. Wij zien diversiteit als normaal en vanzelfsprekend want iedereen is verschillend en iedereen krijgt dagelijks in verschillende situaties met diversiteit te maken.
Met hulp van organisaties als Geldrop Pride zorgen we ervoor dat in 2040 in Geldrop-Mierlo iedereen kan meedoen, ongeacht iemands beperkingen, achtergrond, geaardheid of financiële situatie, Iedereen is gelijkwaardig en wordt gelijkwaardig benaderd.
Streefbeeld en uitvoeringsagenda
Komend jaar investeren we in het in beeld brengen van het veelomvattende onderwerp inclusie. Samen met diegene waar het over gaat, namelijk de mensen die op enige manier een drempel ervaren om volledig mee te doen aan de samenleving, werkt de gemeente aan onze Lokale Inclusie agenda. Hierin staan onze doelen en ambities. Aan de hand van concrete acties die in onze LIA (lokale inclusie agenda) staan gaan we als gemeente aan de slag om de olievlek van inclusief denken uit te bereiden. Denk hierbij aan het zichtbaar maken van onze LHBTQI+ gemeenschap door het hijsen van de regenboogvlag, het blijven (financieel)steunen van de Pride.
Inclusie gaan we in de gemeente concreet en consistent verwerken in ons beleidsproces door de oprichting van de Inclusieve Weeftafel. De Inclusieve Weeftafel, die uit ervaringsdeskundige zoals mevrouw Verdouw bestaat, is de ogen en de oren richting de inwoners voor de beleidsmakers bij de gemeente. Door vroeg in het beleidsproces inclusief denken mee te nemen wordt inclusief denken permanent van belang in onze gemeente.
Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android