Luister
Live
28 september 2022 - 17:00
Deel dit artikel:

Oekraïense vluchtelingen blij en dankbaar voor tijdelijke woonruimte

GELDROP - Nadat alle bouwwerkzaamheden waren afgerond verhuisden twee weken geleden de eerste vluchtelingen naar de Stationsstraat 33 in Geldrop. De eerste reacties? Alle bewoners, het zijn er momenteel 49, zijn heel blij met hun nieuwe huisvesting en dankbaar voor de manier waarop ze ontvangen zijn in het gebouw en in de buurt.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie

Na het inrichten en inruimen van de eigen studio’s viel al snel op dat bewoners ook het contact met landgenoten heel prettig vinden. De gezamenlijke ruimtes om te koken, te eten of tv te kijken worden goed gebruikt en er ontstaat als vanzelf verbinding, een gesprek of een helpende hand.

Er zijn huisregels opgesteld en samen is men natuurlijk verantwoordelijk voor een goede leefsfeer in het gebouw. LEVgroep zorgt voor de begeleiding van de bewoners en voor de veiligheid in en rondom het pand is er beveiliging aanwezig.

Tot nu toe dus alleen maar lof! Dank aan de bewoners, vrijwilligers, begeleiding én de inwoners uit de buurt die hun betrokkenheid op allerlei manieren tonen. Dank daarvoor!

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug