Luister
muziek
22 september 2022 - 09:30
Deel dit artikel:

Landschapswandeling Rulse Laarzenpad met IVN Geldrop 27 september

GELDROP - Natuurwandelaars kunnen met IVN-gidsen meelopen over het Rulse Laarzenpad. De landschapswandeling start op 27 september om 13.30 uur vanaf natuurpoort De Plaetse aan het einde van de Rul in Heeze. Terugkeer om 16.30 uur. Deelname is gratis, geen honden.

geldrop-mierlo24
  / De Redactie
  • Beeld - Frans van den Boom
Advertentie

Versterking natuurwaarden
Natuurgidsen nemen belangstellende wandelaars mee over het Rulse Laarzenpad, een vochtig en nog redelijk kleinschalig gebied met kruidenrijke akkers, grenzend aan de Strabrechtse Heide. Op verschillende plekken zijn mooie doorkijkjes, bruggetjes en poelen. Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Waterschap De Dommel en andere partijen hebben de handen ineen geslagen om de natuurwaarden hier te versterken. Verschillende maatregelen leiden er tevens toe dat het gebied water opvangt wanneer (door klimaatverandering) stortbuien de directe regio dreigen te overspoelen.

Inlichtingen
Fietsers vanuit Geldrop kunnen de korte route nemen via het viaduct bij de Bosrand (na de manege rechts, eind links, eind rechts), vanuit Mierlo: Heezerweg volgen, daarna rechtdoor over de heide fietsen. De wandeling van 8 km duurt drie uur, inclusief een pauze halverwege. Advies is tevoren op de website www.ivn.nl/geldrop te kijken of de wandeling (zonder speciale maatregelen) doorgaat, bijvoorbeeld vanwege hitte of onweer. Voor verdere inlichtingen: Mariet Vissers, 040 2856622, en Tinus de Gouw, 06 12141901.

IVN Geldrop is ook op facebook. Wie IVN wil steunen kan lid, donateur of vrijwilliger worden door een mailtje naar ivngeldrop@gmail.com. Met het welkomstgeschenk en ledenblad beleef je nog meer natuur!

Download de gratis app van Geldrop-Mierlo24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug